Даниловић освојила први ВТА турнир

У МОСКВИ У ФИНАЛУ ПОБЕДИА РУСКИЊУ АНАСТАСИЈУ ПОТАПОВУ - 7:5, 6:7 (1:7), 6:4

* „Не могу речима да опишем како се осећам. Јуче сам после пласмана у финале рекла да сам живела за тај тренутак, а још је бољи осећај што сам успела да победим и срећна сам”, рекла је Олга после меча

         МЛАДА српска тенисерка Олга Даниловић освојила је данас прву ВТА титулу у каријери победом у финалу турнира у Москви над Рускињом Анастасијом Потаповом 7:5, 6:7 (1:7), 6:4.

         Седамнаестогодишња Даниловић постала је прва тенисерка у историји која је дошла као „срећни губитник” до трофеја, поново након трилера и мечу пуном преокрета у трајању од два сата и 22 минута.

         Први сет је освојила тако што је надокнадила заостатак од 4:1, у другом је испустила меч лопту на свој сервис у 10. гему, али ни то је није спречио да у одлучујућем трећем сету остане без енергије.

         Смењивале су се две тенисерке у брејковима трећег сета, али је ћерка прослављеног српског кошаркаша Предрага Даниловића када је било најпотребније, у 10. гему, направила осми брејк за велико славље.

         Даниловић је претходно на путу до титуле елиминисала Ану Шмиједлову (83. на свету), Кају Канепи (49), Јулију Гергес (10) и Александру Саснович (42), па је очекује огроман напредак на ВТА листи са 187. места на 129, што ће јој бити најбољи пласман у каријери.

         Турнир у Москви играо се за наградни фонд од 750.000 долара.

         „Не могу речима да опишем како се осећам. Јуче сам после пласмана у финале рекла да сам живела за тај тренутак, а још је бољи осећај што сам успела да победим и срећна сам”, рекла је Даниловићева после меча.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари