Ђоковић на Мареја у финалу US Open, али - и ако победи - не стиже Федерера

НОВАК СЕ ТРЕЋИ ПУТ ЗАРЕДОМ ПЛАСИРАО У ФИНАЛЕ

ПОСЛЕДЊЕГ ГРЕН СЛЕМ ТУРНИРА У СЕЗОНИ

  • Мареју ће Њујорк бити пето грен слем финале. Сва четири претходна је изгубио, у Мелбурну прошле године - управо од Ђоковића

        ДРУГИ играч света Новак Ђоковић пласирао се у финале УС Опена након победе над Давидом Ферером са 3:1 (2:6, 6:1, 6:4, 6:2).

        Овај полуфинални меч је почео јуче, али је при резултату 5:2 у првом сету за шпанског тенисера прекинут због олује која је протутњала Њујорком.

        Ферер је добио први гем у наставку меча и тиме освојио први сет, али му је Ђоковић узвратио фуриозном игром и убрзо изједначио резултат на 1:1 у сетовима, добивши други са убедљивих 6:1.

        У трећем сету виђена је велика борба из које је српски тенисер изашао као победник.

        Од тог тренутка, Ферер више није имао шансе - Ђоковић је играо све сигурније и рутински добио четврти одлучујући сет са 6:2.

        Ђоковић у финалу играти против Ендија Мареја који је био бољи од Чеха Томаша Бердиха.

        Тако се Ђоковић четврти пут, а трећи пут заредом, пласирао у финале последњег грен слем турнира у сезони. Српском тенисеру то ће бити укупно девето грен слем финале, а покушаће да освоји шесту титулу.

        Мареју ће то бити пето грен слем финале, а друго у Њујорку. Претходна четири је губио, а једном, у Мелбурну прошле године, од Ђоковића.

        Британац је искористио неиграње Рафаела Надала и пласманом у финале претекао га је на АТП листи и сада је званично трећи тенисер света.

        Ђоковић и у случају да одбрани титулу неће моћи да стигне водећег Роџера Федерера, али би му пришао на 535 бодова.

Спортски поздрав, Ноле и Давид

НОВАК: У овом финалу нема фаворита

        НЕМА фаворита у финалу. Знам да ће Мареј бити сјајно мотивисан и надам се одличном мечу – рекао је Новак Ђоковић после победе против Давида Ферера.

        Открио је да му је задовољство што ће бранити титтулу у Њујорку.

        - Волим да играм овде, ово место има добру енергију и позитивну публику. Атмосфера је сјајна и ми тенисери дефинитивно уживамо - нагласио је Ђоковић.

        Он је досад одиграо 14 мечева са Марејом, само један у финалу грен слем турнира, прошле године на Аустралија опену и добио га. Укупни тренутни скор је 8:6 за Ђоковића.

        Мареј је, међутим, ове године победио Новака у полуфиналу Олимпијских игара у Лондону, а сутра ће покушати да освоји свој први грен слем турнир.

        Меч између Ђоковића и Мареја на програму је од 22 сата.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари