Ђоковић у финалу Синсинатија!

   Томаш Бердих предао полуфинални меч

      СИНСИНАТИ, 20. август 2011. (ФоНет) - Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале турнира мастерс серије у Синсинатију, пошто му је вечерас Чех Томаш Бердих предао полуфинални меч.

      Ђоковић је први сет добио резултатом 7:5, а након што је изгубио последњи поен у том делу игре, чешки тенисер је пришао главном судији и рекао да због повреде рамена предаје меч.

      Ђоковић ће се у недељу од 20 часова за титулу борити против Британца Ендија Мареја, који је у првом полуфиналу савладао Американца Мардија Фиша у два сета - 6:3, 7:6.

      Ђоковић и Мареј до сада су се састајали девет пута и резултат је 6:3 за српског тенисера.

      Меч против Бердиха Ђоковић је, као и све претходне на овом турниру, почео прилично споро. Чех је без већих проблема одржавао равнотежу и парирао првом играчу света, а онда је у седмом гему искористио прву прилику за брејк.

      Бердих је потом добио и наредни гем на свој сервис и повео 5:3 и чинило се да ће добити и сет, али тада Ђоковић почиње да се "буди".

      Ударци српског тенисера одједном су постали много снажнији и прецизнији и после лако добијеног осмог гема и смањења вођства Бердиха на 5:4, најбољи тенисер света је заиграо најбоље када је било најважније.

      Бердих је сервирао за сет, али је у десетом гему успео да освоји само један поен на свој сервис.

      Показало се да је то био психолошки ударац који није могао да поднесе и у наставку је говото без отпора изгубио наредна два гема, а тиме и сет.

      Када је Ђоковић пошао према столици, Бердих је изненадио све одлуком да преда меч.

      Треба рећи да се он почетком сета жалио на бол у рамену, али на терену није могао да се стекне утисак да му је то превише сметало.

      Највероватније Чех после губитка првог сета, када су му шансе да прође у финале биле знатно смањене, одлучио да не ризикује озбиљнију повреду која би га приморала да откаже предстојеће Отворено првенство САД.

      Тако је Ђоковић наставио невероватан низ победа у овој сезони. Ово ми је био 57. тријумф у 58 овогодишњем мечу на АТП туру.

      После пласмана у финале Синсинатија, Ђоковић је додатно повећао предност на АТП листи у односу на Рафела Надала. Српски тенисер сада има 2.500 бодова више, а уколико сутра тријумфује у финалу, бежаће Шпанцу 2.900, а  трећепласираном Роџеру Федереру чак 5.940 бодова.

 

 

     Фонет

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари