Јанко без финала у Марсеју

ТИПСАРЕВИЋ ИЗГУБИО ДРУГИ СЕТ И МЕЧ

ИАКО ЈЕ ИМАО ЧАК ШЕСТ СЕТ-ЛОПТИ

  • Типсаревић ће највероватније са деветог пасти на десето место АТП листе, јер ће га претећи Аргентинац Хуан Мартин дел Потро, који је данас у полуфиналу победио Француза Жоа Вилфреда Цонгу и сутра ће против Лодре бити велики фаворит у финалу

        МАРСЕЈ, (ФоНет) - Српски тенисер Јанко Типсаревић није успео да се пласира у финале турнира у Марсеју, пошто је данас у полуфиналу изгубио од Француза Микаела Лодре резултатом 6:4, 7:6 (12:10).

        Као девети играч света и трећи носилац на турниру, Типсаревић је био фаворит против 32-годишњег Лодре, који на АТП листи заузима 50. позицију. Претходна три међусобна дуела српски тенисер је добио без изгубљеног сета, али је данас одиграо слабо и заслужено је изгубио.

        Као један од најбољих светских дубл играча, Лодра је читав меч одиграо излазећи на мрежу, али Типсаревић то није успевао да казни и Француз је најчешће освајао поене лепим волејима.

        У првом сету Типсаревић није имао готово никакве шансе, јер се изборио за само једну брејк лопту, коју није искористио. Лодра је, с друге стране, од три прилике да противнику одузме сервис искористио једну и то му је било довољно да добије сет.

        У другом сету Француз није имао прилику за брејк, а Типсаревић их је имао три, али је поново кључне поене одиграо слабо, па је одлука пала у тај брејку, који је српски тенисер изгубио упркос томе што је имао чак шест сет лопти.

        После овог пораза, Типсаревић ће највероватније са деветог пасти на десето место АТП листе, јер ће га претећи Аргентинац Хуан Мартин дел Потро, који је данас у полуфиналу победио Француза Жоа Вилфреда Цонгу и сутра ће против Лодре бити велики фаворит у финалу. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари