Јанко све ближе пласману међу осам најбољих

ТИПСАРЕВИЋЕВО ПЕТО ФИНАЛЕ У ОВОЈ СЕЗОНИ

  • За трећу титулу у каријери Типсаревић ће се борити против победника другог полуфинала у коме се састају Хрват Марин Чилић и Рус Михаил Јужниј.Типсаревић против Чилића има веома лош резултат, јер је од шест дуела добио само један, док са Јужним игра доста лакше и у четири досадашња меча резултат је 2:2
  • Уласком у финале, Типсаревић је остао у трци за пласман на завршни годишњи Мастерс куп у Лондону. Уколико не успе да се пробије на осмо место годишње листе, било би важно и да буде девети, па да у Лондон оде као резерва, јер би тада "ускочио" у главни жреб у случају да неко од осморице најбољих буде морао да откаже учешће због повреде

        САНКТ ПЕТЕРСБУРГ, (ФоНет) - Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у финале турнира у Санкт Петерсбургу, пошто је савладао Американца Алекса Богомолова, резултатом 6:2, 6:1.

        Типсаревићу ће то бити пето финале у овој сезони, а у претходна четири тријумфовао је два пута - у Куала Лумпуру и Москви.

        За трећу титулу у каријери Типсаревић ће се борити против победника другог полуфиналног меча, у коме се састају Хрват Марин Чилић и Рус Михаил Јужниј.

        Типсаревић против Чилића има веома лош резултат, јер је од шест дуела добио само један, док са Јужним игра доста лакше и у четири досадашња меча резултат је 2:2.

        У мечу против Богомолова је Типсаревић потврдио да је у изванредној форми и да му је ово најбоља сезона у каријери.

        Победио је готово рутински и противнику ни у једном тренутку није дао ни најмању шансу.

        Богомолов је од седам гемова у којима је сервирао добио само два. Нерешиве проблеме је Богомолов имао на свој други сервис, после којег је освојио само један поен из 17 покушаја.

        Типсаревић је зато лако долазо до прилика за брејк. Имао их је девет, а искористио пет, што му је омогућило да лако стигне до 52. победе у сезони.

        На почетку меча Типсаревић је, после добијеног првог гема, затражио лекарску помоћ и жалио се на бол у бутини, али се испоставило да се не ради о озбиљнијој повреди.

        Уласком у финале, Типсаревић је остао у трци за пласман на завршни годишњи Мастерс куп у Лондону. Уколико не успе да се пробије на осмо место годишње листе, било би важно и да буде девети, па да у Лондон оде као резерва, јер би тада „ускочио” у главни жреб у случају да неко од осморице најбољих буде морао да откаже учешће због повреде. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари