Јанко за полуфинале против Богомолова

ТИПСАРЕВИЋ У САНКТ-ПЕТЕРБУРГУ

САВЛАДАО И СТАРАЋЕА (6:7, 6:8, 6:2, 6:1)

  • Очекивало се да Типсаревић забележи лакшу победу против Стараћеа, који је специјалиста за шљаку, али се у првом сету доста мучио

        САНКТ ПЕТЕРБУРГ, (ФоНет) - Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у полуфинале турнира у Санкт Петербургу, пошто је у четвртфиналу победио Италијана Потита Стараћеа у три сета - 6:7,6:8, 6:2, 6:1.

        За улазак у финале, Типсаревић ће играти против Американца Алекса Богомолова, који је у четвртфиналу савладао Душана Лајовића.

        Очекивало се да Типсаревић забележи лакшу победу против Стараћеа, који је специјалиста за шљаку, али се у првом сету доста мучио.

        Имао је српски тенисер две прилике да противнику одузме сервис, али их није искористио, па је тај део игре решен у тај брејку, када је Типсаревић водио 6:4, али је потом изгубио четири поена заредом.

        У наставку меча, међутим, није било неизвесности. Стараће је у другом сету успео да добије прва два гема на свој сервис, а онда је Јанко у шестом гему коначно направио први брејк.

        После тога је све било неупоредиво лакше за српског тенисера, који је престао да прави грешке, ударци су му били све јачи и прецизнији и Италијан је до краја меча освојио само један гем.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари