Јанковић изгубила од Шахар Пер

НАША НАЈБОЉЕ ПЛАСИРАНА ТЕНИСЕРКА

У ДОХИ НИЈЕ ПРОШЛА У ТРЕЋЕ КОЛО

  • Јелена Јанковић је била постављена за осмог носиоца и у првом колу је била слободна, а у дуелу против Пер није потврдила улогу фавориткиње и доживела је неочекивани пораз

         ДОХА, (ФоНет) - Српска тенисерка Јелена Јанковић није успела да се пласира у треће коло турнира премијер серије у Дохи, пошто је данас изгубила од Шахар Пер из Израела резултатом - 7:6 (6:3), 6:2.

         Јанковић је била постављена за осмог носиоца и у првом колу је била слободна, а у дуелу против Пер није потврдила улогу фавориткиње и доживела је неочекивани пораз.

         У првом сету Пер је пропустила прилику да заврши посао много брже него што је то урадла, јер је лако направила два брејка, повела 5:2 и сервирала за вођство од 1:0.

         Тада је Јанковић заиграла боље. Успела је да врати оба брејка, добије четири гема заредом и поведе 6:5, али тај налет није искористила. Пер је зауставила њену серију и изборила тај брејк који је, захваљујући невероватно лошем сервису Јанковић лако добила.

         Други сет био је само формалност, јер је српска тенисерка лако препуштала поене и гемове и Пер је потпуно заслужено прошла у треће коло.

         Основни разлог пораза српске тенисерке је катастрофалан сервис. Јанковић је направила невероватних 13 двоструких сервис грешака, а после другог сервиса освојила је само 33 одсто поена. Због тога је Пер више поена освојила на сервис српске тенисерке, него у гемовима у којима је сама сервирала.

         На турниру у Дохи игра и Ана Ивановић, која се у другом колу састаје са Чехињом Петром Цетковском.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари