Новак моћан у Вимблдону

ЂОКОВИЋ УШАО У ЧЕТВРТФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА ПОБЕДИВШИ ТРОИЦКОГ СА 6:3, 6:1, 6:3 - 12. ПУТ У УКУПНО 13 МЕЧЕВА

         НОВАК Ђоковић се пласирао у четвртфинале грен слем турнира у Вимблдону. Свог доброг друга и колегу из репрезентације, Виктора Троицког, савладао је - са 3:0 у сетовима - 6:3, 6:1, 6:3 - и 12. узастопни пут у укупно 13 мечева.

         Српски дерби у Вимблдону очекивано је припао најбољем тенисеру света, који је на супериоран начин наставио пут ка одбрани титуле. Иначе, меч је одигран под кровом – Ђоковић је три од четири дуела на овогодишњем Вимблдону играо у дворанским условима.

         Ђоковић је играо импресивно, не препустивши добром пријатељу Троицком ни минимум наде за евентуално изненађење.

         Први рекет света био је веома расположен за игру и функционисао је готово беспрекорно. Било му је потребно мало времена да ухвати ритам, а онда је почео да „меље” саиграча из националног Дејвис куп тима.

         Троицки уопште није играо лоше и пружио је добар отпор фаворизованом ривалу, посебно у првом и трећем сету. Међутим, то је било заиста премало за Ђоковића, који је „демонстрирао силу”. Брз, ефикасан и надмоћан на сваком делу терена светски број један лако је окончао 90 минута дугу борбу, уз више спектакуларних поена.

         У борби за полуфинале Ђоковић чека победника меча између Француза Ришара Гаскеа и Немца Флоријана Мајера, који је прекинут због кише.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари