Новак одморан чека Хјуита

ЂОКОВИЋ У МЕЛБУРНУ ЛАКО ИЗАШАО НА КРАЈ

СА ПОВРЕЂЕНИМ ФРАНЦУЗОМ МАУОМ - 6:0, 6:1, 6:1

  • Видео сам коментаре да би игра са лакшим противницима на старту турнира могла да ми се освети када на ред дођу јачи, боље рангирани противници, али ја не мислим тако. Иза себе имам сасвим довољно тешких дуела, поготово у прошлој сезони, и напорних тренинга и мислим да ће лаки мечеви на старту бити моја предност у другој седмици, у коју улазим потпуно одморан, рекао је Ђоковић

        МЕЛБУРН, (ФоНет) - Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Отвореног првенства Аустралије, победивши Француза Николаса Мауа резултатом 6:0, 6:1, 6:1 и после тог дуела изјавио је да је изузетно задовољан почетком првог годишњег грен слема.

        „Ово је за мене била изванредна седмица. Одиграо сам три меча, лако их добио и нисам потрошио превише снаге, па са доста оптимизма улазим у другу недељу“, рекао је Ђоковић.

        Коментаришући дуел против Мауа, српски тенисер је рекао да му је жао што је Француз изгубио на тај начин, јер је било очигледно да се због повреде колена тешко креће.

        „После пар гемова видео сам да једва издржава две-три размене удараца. Верујем да су тада сви милисли да ће брзо предати, али је показао да је прави спортиста и остао је на терену до краја. Због таквог приступа је заслужио све честитке“, рекао је Ђоковић.

        Говорећи о својој игри, први тенисер света каже да је изузетно задовољан, јер је све било фантастчно - сервис, ритерн, селекција удараца и изласци на мрежу.

        Ђоковић не мисли да би у наставку такмичења могао да има проблема због тога што у прва три меча готово да се није уморио и противници нису успели да му створе било какав проблем.

        „Видео сам коментаре да би то могло да ми се освети када на ред дођу јачи, боље рангирани противници, али ја не мислим тако. Иза себе имам сасвим довољно тешких дуела, поготово у прошлој сезони, и напорних тренинга и мислим да ће лаки мечеви на старту бити моја предност у другој седмици, у коју улазим потпуно одморан“, рекао је Ђоковић.

        За улазак у четвртфинале, Ђоковић ће у понедељак играти против ветерана и љубимца домаће публике Лејтона Хјуита, који је победио Милоша Раонића у четири сета.

        „Хјуит игра најбољи тенис у последње две године, на омљеном турниру и пред домаћом публиком и све то наговештава добар меч“, рекао је Ђоковић, који у међусобним дуелима против Аустралијанца води 4:1. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари