Новак са Марејом за финале

ЂОКОВИЋ У ЧЕТВРТФИНАЛУ ТУРНИРА У ДУБАИЈУ

САВЛАДАО ЈАНКА ТИПСАРЕВИЋА - 6:1, 7:6

Јанко и Новак

  • У дуелу двојице најбољих српских тенисера виђена су два потпуно разиличита сета. У првом је Типсаревић играо испод свог нивоа и готово да није ни пружио отпор Ђоковићу. Други сет био је неупоредиво занимљивији јерје Типсаревић подигао ниво игре и чак двапут водио у тај брејку

        ДУБАИ, (ФоНет) - Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале турнира у Дубаију, пошто је данас у четвртфиналу савладао Јанка Типсаревића у два сета - 6:1, 7:6 (8:6).

        За улазак у финале Ђоковић ће играти против Британца Ендија Мареја, који је у четвртфиналу победио Чеха Томаша Бердиха са 2:0.

        Ђоковић и Мареј до сада су се састајали 11 пута, а успешнији је српски тенисер који је забележио седам победа.

        У дуелу двојице најбољих српских тенисера виђена су два потпуно разиличита сета. У првом је Типсаревић играо испод свог нивоа и готово да није ни пружио отпор Ђоковићу, који је направио два брејка, а у четири гема на свој сервис изгубио је само три поена.

        Други сет био је неупоредиво занимљивији, пре свега због тога што је Типсаревић подигао ниво игре. Лако је добијао гемове на свој сервис, а вршио је велики притисак на сервис Ђоковића.

        На крају у том делу игре није виђен брејк, па је одлука пала у тај брејку, који је Типсаревић боље почео и повео 3:0.

        Ђоковић је успео да се врати и да изједначи на 5:5, али је онда изгубио још један свој сервис, па је Типсаревић повео 6:5 и имао сет лопту. Направио је двоструку сервис грешку, а онда је лако изгубио и наредна два поена, а тиме и меч.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари