Новаков пети грен-слем, а још - против Надала

ЂОКОВИЋ ТРЕЋИ ПУТ ТРИЈУМФОВАО НА АУСТРАЛИЈЕН ОПЕНУ

- У НАЈДУЖЕМ МЕЧУ У ИСТОРИЈИ ГРЕН-СЛЕМОВА

  • Велики Шпанац је поражен са 3:2 у сетовима - 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5. Ђоковић и Надал су одиграли најдужи меч у историји не само турнира у Мелбурну, већ у историји свих досадашњих грен-слем финала
  • Потрајало је чак пет сати и 53 минута, више због велике и неизвесне борбе и мноштва „дугих гемова“, него ли због краћег прекида због кише и
  • „Мелбурн“ је Новаку утолико слађи што му је донео седму узастопну победу над Надалом, што је то био његов четврти тријумф на пет последњих грен-слем турнира и што је Надал морао да пред њим морао да положи оружје у трећем узастопном великом финалу

            МЕЛБУРН, - НАЈБОЉИ српски и светски тенисер Новак Ђоковић остварио је и трећи тријумф на Аустралијен опену и најавио да ће и 2012. бити година његових победа и доминације.

            У великом и ретко драматичном финалу – које је потрајало чак пет сати и 53 минута, више због велике и неизвесне борбе и мноштва „дугих гемова“, него ли због краћег прекида због кише – победио је свог тренутно највећег ривала и светски „број два“ Рафаела Надала.  Велики Шпанац је поражен са 3:2 у сетовима - 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5.

            Ђоковић и Надал су одиграли најдужи меч у историји не само турнира у Мелбурну, већ у историји свих досадашњих грен-слем финала!

            Новак је био бољи по броју директно освојених поена (56:44), а направио је и мање неизнуђених грешака (69:71). Направио је седам брејкова, али је имао слабији први сервис (59:67 одсто). Четири пута је губио на свој сервис, али је остварио победу која ће бити једна од најсветлијих страница у историји тениса.

            „Мелбурн“ је Новаку утолико слађи што му је донео седму узастопну победу над Надалом, што је то био његов четврти тријумф на пет последњих грен-слем турнира и што је Надал морао да пред њим морао да положи оружје у трећем узастопном великом финалу.

            А за победу у Мелбурн-парку добио је и 2,3 милиона асутралијских долара (Надалу је припало 1,15 милиона).

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари