Ридерстед опет слаб за Троицког

Тенисери Србије у Нишу повели против Шведске 2:0 у мечу првог кола Светске групе Дејвис купа

* Претходно је Јанко Типсаревић савладао Филипа Прпића у три сета - 6:3, 6:3, 6:4, а пласман у четвртфинале Србија би могла да обезбеди већ сутра, када је на програму меч дублова

* За Србију ће у дублу наступити Ненад Зимоњић и Типсаревић, а Швеђани су пријавили комбинацију Линдстед-Брунстром

         НИШ, (ФоНет) - Тениска репрезентација Србије повела је против Шведске 2:0 у мечу првог кола Светске групе Дејвис купа, који се игра у Нишу, пошто је у другом синглу Виктор Троицки победио Михаела Ридерстеда у четири сета - 6:4, 6:3, 5:7, 6:3.

         Претходно је Јанко Типсаревић савладао Филипа Прпића у три сета - 6:3, 6:3, 6:4, а пласман у четвртфинале Србија би могла да обезбеди већ сутра, када је на програму меч дублова.

         За Србију ће у дублу наступити Ненад Зимоњић и Типсаревић, а Швеђани су пријавили комбинацију Линдстед-Брунстром.

         Троицки и Ридерстед, 348. играч света, данас су одиграли меч идентичан оном од пре седам месеци, када је српски тенисер у Халмштаду, такође у оквиру Дејвис купа, победио са 3:1.

         Исход овог дуела био је практично унапред познат, јер је разлика у квалитету исувише велика, али је Троицки на 26. рођендан имао више проблема него што је могло да се очекује.

         У првом сету Швеђанин је први стигао до брејк лопте, али је није искористио, а онда је Троицки направио брејк и ту предност сачувао до краја. Други сет је био још лакши, јер је репрезентативац Србије одузео противнику сервис већ на старту, да би у финишу то поновио и добио са 6:3.

         У трећем сету Троицки се очигледно превише опустио. Није искористио четири меч лопе, потом је дозволио Ридерстеду да му одузме сервис у 11. гему и да онда на свој сервис смањи на 2:1.

         Швеђанин је добро играо и на почетку четвртог сета, када је имао две прилике да направи брејк. Ниједну није успео да искористи, а онда је Троицки подигао ниво игре и брејком у шестом гему завршио посао.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари