Рохус побеђен за сат и по, Немац Берер за четвртфинале

Типсаревић побеђује и у Санкт-Петербургу

Оливије Рохус (ФоНет)

       САНКТ ПЕТЕРБУРГ, (ФоНет) - Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у друго коло турнира у Санкт Петербургу, пошто је на старту савладао Белгијанца Оливијеа Рохуса у два сета - 6:2, 7:5.

       После трујумфа у Москви, Типсаревић је и у Санкт Петербургу наставио са одличним играма и лако је победио Рохуса после 95 минута.

       За улазак у четвртфинале, Типсаревић ће се борити против 85. играча света Немца Михаела Берера, кога је у три досадашња међусобна дуела побеђивао два пута.

       У мечу против Рохуса, репрезентативац Србије је на најбољи начин показао колико значи самопуздање које се добија серијом победа. У првом сету је има две прилике за брејк и обе је искористио, а спасио је све три брејк лопте које је имао Белгијанац.

       У другом сету Типсаревић је брзо повео 4:1, а онда се опустио и дозволио противнику да се у врати у меч и изједначи на 5:5. Меч ипак није ушао у трећи сет, јер је српски тенисер петим брејком из исто толико прилика стигао до вођства од 6:5, да би потом завршио посао на свој сервис.

       Турнир у Санкт Петербургу игра се за наградни фонд од 663.750 долара.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари