Стаховском се осветило 2:1

ЂОКОВИЋ ПОТПУНО ОЧЕКИВАНО У ЧЕТВРТФИНАЛУ ТУРНИРА У ДУБАИЈУ

  • Украјинац у другом сету направио брејк и повео 2:1, а потом на свој сервис и 3:1. За Ђоковића је то био знак да мора да заигра са максималном концентрацијом и снагом и Стаховски више није имао никакве шансе

          ДУБАИ, (ФоНет) - Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале турнира у Дубаију, пошто је данас у мечу другог кола победио Украјинца Сергеја Стаховског резултатом 7:6 (7:5), 6:3.

          Ђоковић ће за улазак у полуфинале играти против Јанка Типсаревића, који је јутрос у другом колу савладао Италијана Флавија Чиполу са 6:7, 6:1, 6:1.

          Њих двојица до сада су се састајали четири пута, а Типсаревић је добио само претходни меч, одигран у новембру прошле године на Мастерс купу у Лондону.

          До 17. узастопне победе на турниру у Дубаију, који је освајао претходне три године, Ђоковић је стигао после сат и по игре, у којој је Стаховски на најбоољи начин показао колико тенисери који нису међу првих десет на свету у меч против првог играча са АТП листе улазе растерећено.

          Као апсолутни аутсајдер, Стаховски је играо веома храбро и није се устручавао ни да напада Ђоковића на мрежи. Сервирао је изванредно и био је то потпуно равноправан дуел све до тренутка када је Украјинац у другом сету направио брејк и повео 2:1, а потом на свој сервис и 3:1.

          За Ђоковића је то био знак да мора да заигра са максималном концентрацијом и снагом и Стаховски више није имао никакве шансе. Српски тенисер је, уз два брејка, добио пет гемова заредом и тако избегао непотребно трошење снаге уласком у трећи сет.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари