Типсаревић први за победу

ТЕНИСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ШВЕДСКЕ СМАЊИЛА ЈЕ ВОЂСТВО СРБИЈЕ

НА 2:1 У МЕЧУ ПРВОГ КОЛА СВЕТСКЕ ГРУПЕ ДЕЈВИС КУПА

  • Очекивало се да ће Зимоњић и Типсаревић успети да донесу трећи поен репрезентацији Србије и тако обезбеде победу пре последњег дана, али су искусни Швеђани Јохан Брунстром и Томас Линдстед одиграли одличан меч и заслужено победили и најавили занимљиве дуеле у недељу
  • Победник меча Србија - Шведска у четвртфиналу ће се састати са Чешком, која је у дуелу првог кола против Италије повела са 3:0
  • На терен ће први изаћи Типсаревић и Микаел Ридерстед, а потом се састају Виктор Троицки и Филип Прпић

        НИШ, (ФоНет) - Тениска репрезентација Шведске смањила је вођство Србије на 2:1 у мећу првог кола Светске групе Дејвис купа, који се игра у Нишу, пошто су Ненад Зимоњић и Јанко Типсаревић у дублу изгубили од Јохана Брунстрома и Томаса Линдстеда после маратона у пет сетова резултатом 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:7 (3:7), 10:8.

        Одлука о томе ко ће се пласирати у четвртфинале биће донета сутра, када су на програму преостала два сингла. На терен ће први изаћи Типсаревић и Микаел Ридерстед, а потом се састају Виктор Троицки и Филип Прпић.

        Очекивало се да ће Зимоњић и Типсаревић успети да донесу трећи поен репрезентацији Србије и тако обезбеде победу пре последњег дана, али су искусни Швеђани одиграли одличан меч и заслужено победили и најавили занимљиве дуеле у недељу.

        У првом сету одлучио је један брејк, који су српски тенисери направили у четвртом гему, а слично је било и у другом сету, с тим што су тада Брунстром и Линдстед дошли до брејка, такође у четвртом гему.

        У трећем сету поново су Швеђани стигли до предности брејком у петом гему, али су Зимоњић и Типсаревић одмах узвратили, па је тај део игре одлучен у тај брејку, када је пресудио један мини брејк на сервис Типсаревића.

        Четврти сет је био идентичан, само са обрнутим улогама. Репрезентативци Србије су први одузели противницима сервис, а Швеђани су успели да се врате, да би овог пута у тај брејку Зимоњић и Типсаревић били мого сигурнији.

        Одлука је пала у петом сету у коме су Швеђани имали више снаге и били доста сигурнији. Брунстром и Линдстед су први брејк направили у 15. гему и повели 8:7, али су Зимоњић и Типаревић успели да врате брејк и продуже меч. У 17. гему репрезентативци Шведске су поново направили брејк, који су успели да материјализују и забележе победу.

        Победник меча Србија - Шведска у четвртфиналу ће се састати са Чешком, која је у дуелу првог кола против Италије повела са 3:0. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари