„Делфини“: Постало је опасно за срце

ВАТЕРПОЛИСТИ СРБИЈЕ УЗБУЂЕНИ ПОСЛЕ ПЛАСМАНА У ФИНАЛЕ ЕП КАЖУ

ДА ИМ ЈЕ ВЕЛИКА ЧАСТ ШТО СУ ДЕО ОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

                Живко Гоцић

        Један од јунака величанствене победе ватерполиста Србије у полуфиналу Европског првенства против Црне Горе био је голман Бранислав Митровић. Дејан Савић га је убацио у игру у последњој четвртини, а он није примио гол.

         „Честитке нашој екипи, јако велика победа. Не бих коментарисао свој улазак, почели смо да играмо онако како је требало да играмо од почетка. Ствари су се сложиле, дошле су на своје и победили смо. Идемо даље“, рекао је чувар мреже српског тима.

        Утакмица која следи, последња на турниру, спада у највеће мечеве светског ватерпола. Србија и Мађарска!

         „Срећан сам што ћу бити део оваквог спектакла, јер је изузетна ствар да Србија и Мађарска овде, у храму ватерпола, играју финале Европског првенства. Мислим да би ово финале требало доживети. Мађари су учинили све да обједине титулу светског и европског првака, али ми ћемо дати наш максимум, па ћемо видети“.

        Бранислав Митровић позвао је навијаче из Србије да у што већем броју дођу у недељу на пливалиште Маргет Сигет.

         „Није далеко Будимпешта, позивам све наше навијаче да дођу и да нас бодре. Ко год да дође, значиће нам“.

        Капитен Живко Гоцић није имап речи да опише велики тријумф против Црногораца.

         „Не знам шта бих рекао паметно у овом тренутку, осим да смо доказали да верујемо једни у друге, у победу, у крајњи циљ, ма шта се дешавало у води“, почео је Гоцић.

         „Било је много тешко, физички, емотивно, тактички, у сваком погледу... Црна Гора је прве две четвртине играла фантастично, бежали су нам у контру, нисмо налазили решења у ватерполу“, описује лоше тренутке по „делфине“ Гоцић.

        Онда је уследио преокрет. Све се окренуло за 180 степени.

         „Десило се оно што се дешава у спорту. Када једна екипа има предност, а друга почне да стиже, та што стиже обично на крају има предност. То смо ми искористили и успели смо да победимо ову утакмицу, на јако тежак начин. Јако сам поносан што сам капитен ове екипе и јако сам срећан што ћемо овде играти финале против Мађарске“.

        Шта у финалу?

         „Смоћи ћемо снагу да дамо свој максимум и покушаћемо на сваки могући начин да победимо ту утакмицу“, рекао је Гоцић.

        Стефан Митровић погађао је када је то било најважније.

         „Утакмице са братском Црном Гором су постале стварно опасне за срце нас играча и гледалаца. Успели смо да се вратимо из изгубљене утакмице, као и на Олимпијским играма. Честитао бих саиграчима на победи и спектаклу“, надовезао се Митровић на саиграче и подвукао:

         „Не бих да звучи класично, али треба доживети играње у овој екипи, са овим момцима“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари