„Делфини” са Румунима за старт Светске лиге

ГЛАВНИ ЗАДАТАК ЈЕ ДА ОДБРАНИМО ОЛИМПИЈСКО ЗЛАТО ИЗ РИЈА И ДА СЕ РАДУЈЕМО НА ИГРАМА У ТОКИЈУ

        Ватерполо репрезентација Србије састаће се са Румунијом у првом колу Светске лиге, а утакмица ће се играти у уторак у Зрењанину.

        - Прво је окупљање после Светског првенства у Мађарској и циљ у Светској лиги је да оно што смо радили минуле четири године поновимо. Главни задатак је да одбранимо олимпијско злато из Рија и да се радујемо на Играма у Токију - рекао је извршни директор Ватерполо савеза Србије Зоран Аврамовић на конференцији за новинаре.

        Утакмица против Румуније ће се играти у уторак, 14. новембра од 19.00.

        Председник Ватерполо савеза Србије (ВСС) Милорад Кривокапић рекао је да ће репрезентација као домаћин утакмице играти у унутрашњости, што је идеална прилика за популаризацију тог спорта.

        Српски ватерполисти су већ играли у том граду са Немачком и Аустралијом, а помоћник градоначелника Зрењанина је рекао:

        - Указала нам се част да, по други пут у овој години, будемо домаћини утакмици наше ватерполо репрезентације. Ово је један од прилика да као локална самоуправа уз ВСС подигне ватерполо у Зрењанину на виши ниво - рекао је он.

        Симо Салапура, помоћник градоначелника Зрењанина, је позвао суграђане да попуне трибине и помогну ватерполистима да упишу прву победу у Светској лиги.

        Српски ватерполисти ће тренирати у Београду и на дан утакмице ће доћи у Зрењанин, док ће противник у тај град стићи дан раније и тренирати на локалном базену.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари