Делфини са Шпанијом без права на грешку

ПОРАЗ ОД МАЂАРА И РЕМИ СА ХРВАТИМА СУ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦЕ СТАВИЛИ

У СИТУАЦИЈУ ДА У ДУЕЛУ СА ШПАНИЈОМ НЕ СМЕЈУ ДА ИЗГУБЕ

        Победа или реми воде владајуће прваке Европе у „горњи дом“, у четвртфинале са друге или треће позиције у зависности од резултата Хрвата и Мађара који ће, уколико буду желели, моћи калкулишу.

        Но, да би се уопште било како бавили рачунањем, бирањем или одбијањем ривала треба проћи ни мало лаку Шпанију.

        Из меча у меч данашњи ривал игра све боље. Исти биланс као и ми, пораз од Мађара и реми са Хрватском. Сигурно је да ће тим којег од ове године води прослављени репрезентативац Габријел Хернандез учинити све да надмаши Србију и прође даље.

        - Нама специјално не одговарају. Атипична су брза екипа, са доста пливања. Увек и у време Југославије смо тешко излазили са њима. Наша предност је у центрима и бољој физичкој припремљености - каже центар Душко Пијетловић.

        Још увек није заиграо на свом, добро познатом нивоу.

        - Не играмо лоше, али промашујемо оно што смо редовно погађали. Не знам због чега. Ипак верујем да ће све кренути како треба посебно са играчем више. Ту смо у неком контра ритму, хоћемо одмах и хоћемо некада и немогуће. Дођемо до прилике, али нема коначне реализације. Јесте, неће ме гол али се надам да ће се то променити. Све је у нашим рукама. Само да будемо мирни у игри.

        Андрија Прлаиновић је небројено пута играо са Шпанијом. Зна их у душу:

        -Квалитетнији јесмо али то у базену ништа не значи, посебно не на оваквом турниру. За два места су три жеље и наше је да урадимо све како бисмо победили. Нисмо први пут у ситуацији када морамо да остваримо резултат за пролаз. Нема права на грешку. Мотивација је ту, жеља неспорна. Чешће смо добијали Шпанце, али никада није било лако. Не бих се љутио да тако буде и сада.

        Душан Мандић не жели да прича о  утакмици са Шпанцима на турниру у Маратону, која је недавно убедљиво добијена:

        - То нема везе са овом утакмицом. Убеђен сам да наша екипа има квалитет и снагу да добије нови меч са Шпанцима. Сами смо криви за ово до сада показано и мора све да буде боље. Треба да се пазимо њихове контре и брзог ритма. Верујем да се из утакмице у утакмицу дижемо и да ће тако бити и против Шпанаца.

Сава Ранђеловић верује у играча више:

        - Време је да проради. Боље смо одиграли одбрани, доста чвршће, али тај напад... Против Мађара смо срљали, против Хрвата деловали квалитетније у нападу али још увек то није оно што можемо. Мислим да стиже наша добра игра.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари