Филиповић: Имамо огроман камен у стомаку

МОЈА ЈЕ ДУЖНОСТ ДА ИЗНЕСЕМ СТАВ ИГРАЧА А ТО ЈЕ ДА СМО ИЗУЗЕТНО НЕЗАДОВОЉНИ ОДНОСОМ ЧЕЛНИКА САВЕЗА

Филип Филиповић и Дејан Савић

        УМЕСТО да буду испраћени на најлепши могући начин, како им и доликује, спортски јунаци Србије са пуним коферима проблема одлазе на Светско првенство да бране трон. Наши златни ватерполисти данас крећу у Будимпешту, где ће се од 17. до 29. јула борити да наставе невероватан низ успеха са претходних великих такмичења. Међутим, пред сам пут, капитен „Делфина“ Филип Филиповић је у име играча изразио горчину и незадовољство третманом и односом који челници Ватерполо Савеза Србије имају према њима.

        - Ово је моја дужност да изнесем став нас играча а то је да смо изузетно незадовољни односом челника Савеза. Осећамо се као да имамо огроман камен у стомаку и мислим да не би било фер да смо отишли са том горчином. Очекивали смо другачији, лепши испраћај. Зато не могу са сигурношћу да тврдим да одлазимо као фаворити на шампионат, јер постоје неке ствари које вас дестабилизују, избаце из такта - огорчен је Филиповић.

        Ипак, капитен ватерполиста није хтео више да говори о проблемима.

        - Постоји нешто што нас тишти, али ћемо о томе причати када се заврши првенство. Зарад мира у кући остаћемо још једанпут неми, јер гледамо виши циљ и зато што је наша жеља да постигнемо што више можемо. Не треба нам медијска пажња, већ мир. Ако га немамо од стране других, да макар имамо од стране вас новинара. Идемо у Будимпешту, пробаћемо да се фокусирамо на то што нас чека. Колико ћемо успети, видећемо... Не желим апсолутно ништа више да коментаришем, нити ће ико од играча то радити.

        Како каже најбољи ватерполиста света у 2016, припреме су одрађене на најбољи могући начин.

        - Спремали смо се добро, захваљујући условима које је финансијски испратило Министарство омладине и спорта и њима се захваљујем. Ако могу тако да кажем, они су наши тренутно једини „спонзори“ јер друге немамо. Идемо да освојимо нову титулу, не да је одбранимо. Не да играмо као олимпијски шампиони него као 13 момака са овим стручним штабом, који имају жељу да се доказују, да играју и да покажу да се у Србији игра квалитетан ватерполо.

        Филиповић је за крај нагласио да репрезентација нема резултатски имератив.

        - Ово светско првенство нам није бити или не бити. Ова екипа има права и да изгуби неку утакмицу. Међутим, ми увек тежимо највишим циљевима. Ко игра за репрезентацију, предаха нема . То је став и таква је доктрина и тако ће остати цео живот. Али, овога пута имамо права да неуспемо у потпуности као до сада.

БЕЗ КРИВОКАПИЋА НА ИСПРАЋАЈУ

        Договор је испоштован. Сем капитена Филиповића, нико од играча, као ни селектор Савић, није ни реч зуцнуо о проблемима са челницима савеза. Оно што је такође пало у очи је чињеница да председник ВСС Милорад Кривокапић није био синоћ на испраћају ватерполиста на базену „25. мај“ пошто се налази у Црној Гори.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари