Икодиновић: Одбрана била скоро перфектна

МОМЦИ ВИДЕЛИ ДА МОГУ ДАЛЕКО БОЉЕ НЕГО ШТО СУ ПОКАЗАЛИ У ПРЕТХОДНИМ МЕЧЕВИМА, А МОГУ ЈОШ ДА СЕ ПОПРАВЕ ДО ЧЕТВРТФИНАЛА

Пише: Данило Икодиновић

        Утакмицу смо добили највише захваљујући одбрани, која је била скоро перфектна. До изражаја је дошло оно што краси српску, а претходно југословенску школу ватерпола, јер превасходно је одбрана била та којом смо побеђивали и освајали трофеје.

        За разлику од меча са Хрватском добро су биле покривене стативе, момци су били покретљиви испред свог гола, имали и добар блок.

        Шпанце смо покривали и са играчем мање. Мали минус је што су наши ватерполисти дозволили да им више од половине голова постигне исти играч, Алберт Еспањол.

        Мене су такве ситуације као играча нервирале, али то овај пут није много покварило утисак о одличној дефанзиви.

        И у нападу се види значајан напредак у односу на мечеве са Хрватском и посебно Мађарском. Са играчем више нам још не иде, али генерално реализација је била врло добра.

        Добро је да су момци видели да могу да играју далеко боље него што су показали у претходним мечевима. Шпанци нису нимало наиван противник.

        А верујем да могу још боље, да могу да се поправе до четвртфинала. И наши главни играчи су почели да дају допринос који се очекује, још само да Андрија Прлаиновић проради и покаже шта може, недостају нам његови голови.

        Све у свему оптимиста сам пред наставак такмичења, као уосталом и на почетку првенства. Верујем да можемо много.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари