Кривокапић: Навикли смо народ на успехе

ТРЕБА ДА БУДЕ ЈАСНО ДА ЈЕ НЕМИНОВНО ДА У НЕКОМ ТРЕНУТКУ НАШЕМ ТРИЈУМФАЛНОМ НИЗУ ДОЂЕ КРАЈ

Милорад Кривокапић

        Председник Ватерполо савеза Србије, Милорад Кривокапић, изјавио је да је национални тим годинама навикао народ на златне медаље са разних такмичења, али подсетио да је у спорту нормално некад да дође до пада.

        Кривокапић је као главни циљ поставио одбрану титуле на Олимпијским играма у Токију 2020. године и да је томе све подређено.

        - Свесни смо да смо последњих година освајањем свега што се могло освојити навикли народ у Србији само на златне медаље. Свима треба да буде јасно да је неминовно да у неком тренутку нашем тријумфалном низу дође крај. Ипак, познајући систем рада у репрезентацији годинама уназад и карактере наших ватерполиста и чланова стручног штаба ми даје гарант да ћемо и даље бити у светском врху. Освајање било које медаље представљало би велики успех, нарочито у овој ситуацији када конкуренција силно жели да прекине нашу дугогодишњу доминацију - рекао је Кривокапић у интервјуу за сајт ВСС.

        Актуелни олимпијски, светски и европски шампиони од 20. до 25. јуна бране и трофеј Светске лиге на завршном турниру у Ризи, предграђу Москве, а потом и месец дана касније на првенству света у Будимпешти. Он је подсетио да не сме да се заборави да се постепено прави смена генерација и да у тиму нема Живка Гоцића и Слободана Никића.

        - Под знаком питања су и наступи Душана Мандића и Страхиње Рашовића због повреда. Не тражимо алиби и оправдања, већ то само наводим као неоспорне чињенице, али и даље сам сигуран да поседујемо квалитет за неку од медаља.

        Како је навео, од свих колективних спортова у Србији у овом тренутку ватерполисти имају највеће шансе за злато у Токију.

        - Имамо стабилну и успешну организацију, јединство у Савезу и неопходну помоћ државе, од које очекујем да ће нас и даље подржавати. Оно што је најважније, имамо најбољег тренера света као и врхунске, али и младе и врло талентоване играче, са којима се у репрезентацији одлично ради.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари