Разочарење ватерполиста и тренера у Сплиту

ИГРАЧИ ИЗБАЧЕНИ ИЗ КЛУПСКОГ РАДА, ТРЕНЕРИ ОСТАЛИ БЕЗ УЗДАНИЦА,

А НИЈЕ ПРИЈАЛО НИ СЕЛЕКТОРИМА

        Требало је видети само разочарана и уморна лица ватерполиста и тренера у Сплиту. Вероватно је тако било и у Кечкемету и Палерму. Организовањем новог такмичења највиши функционери LEN су јасно показали шта мисле о овом спорту и његовим главним протагонистима.

        Оптеретили су им сезону са још осам утакмица, савезе увалили у трошкове а све зарад показивања оним другима из светске организације FINA да се може и без њих. Па ако треба и по цену здравља играча. Сам врх LEN против врха FINA а испаштају играчи, тренери, спортски радници.

        Јер рецимо 7. фебруара је играна Лига шампиона, за викенд национално првенство, па 12. фебруара Светска лига и она од 14. до 18. Европа куп. Играчи су избачени из клупског рада, тренери остали без узданица а тешко да је све то пријало и селекторима.

        Селектор Србије Дејан Савић је на почетку сезоне показао негодовање оваквим календаром. Али кога брига? Повреде нису битне, болести се не рачунају, стрес такође.

        Требало је чути Кобешчака који је остао у најважнијим данима без пола Југа, Влахоса због припрема Олимпијакоса… Бесни и немоћни.

        Али ако постоји неко светло то је чињеница да ће идуће године ово такмичење бити повезано за Светску лигу. Наравно све може да се промени. Једно је сигурно да је ово потпуни промашај.

        Хрватска је као домаћин у Сплиту желела славље. Тако је и направила распоред. Србију је дочекала спремна. Опет Савићевом тиму је одређен ритам четири утакмице за 48 сати. У четвртак са Малтом, у петак са Грчком, у суботу са Холандијом и на крају истог дана са Хрватском.

        Пораз осим престижа не значи пуно. Кад је у питању пласман не значи чак ништа. Србија без Прлаиновића, Алексића и Стефана Митровића, Хрватска само без Сукна. Док је било снаге, било је и игре и резултата. Када је снаге нестало, нестао је и резултат.

        Хрвати могу да уживају у другој узастопној победи над олимпијским шампионом али то уживање није разлог да се страхује у Србији од наредних утакмица. У тим дуелима је све могуће а јасно је да ове две победе не могу да значе хрватску доминацију.

        Наредно окупљање биће пред дуел са Црном Гором у Никшићу. Ако је са Европа купа планирана медаља, Светска лига је потпуно у знаку пружања шансе младим играчима и пласман није битан. Потом следе Медитеранске игре, Европско првенство и Светски куп. Ах да, и у априлу F8 Европа купа, такмичења које је најмање требало ватерполистима и тренерима.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари