Митровић: Било би најлепше да смо у Србији

НАЖАЛОСТ ИГРАМО У ИНОСТРАНСТВУ, ЗА РАЗЛИКУ ОД МАЂАРА, ИТАЛИЈАНА, ШПАНАЦА...  

Стефан Митровић

        БЕСПАРИЦА у клубовима приморала је већину наших ватерполиста да ухлебљење потраже у иностранству. Зато и не чуди што је 19-годишњи Никола Јакшић једини репрезентативац који игра у домаћем шампионату. Срби су нарочито цењени у Мађарској, где њих 19 игра за тамошње клубове. Звезде су и у Италији, Шпанији, Русији, Румунији, Немачкој...

        - Нажалост, тако је, играмо у иностранству, за разлику од Мађара, Италијана, Шпанаца... који играју у својим земљама. У Мађарској се много пажње посвећује ватерполу, свако место има базен, улаже се у тај спорт. Сви ми смо веома лепо примљени у Мађарској и о Мађарима могу да кажем све најбоље. Али било би најлепше да смо у својој земљи. То би користило и репрезентацији - истиче Стефан Митровић, који је са Живком Гоцићем и Миланом Алексићем са Солноком прошле године освојио шампионат и Куп Мађарске.

        Сјајни ватерполиста подвлачи да су сви у репрезентацији навикли да се носе с притиском који их прати од јуниорских дана. Нарочито су сада под тензијом, јер сви у организацији желе да после 1988. освоје олимпијско злато.

        - Ми сами себи постављамо највише циљеве. Јер, сви се баве спортом и тренирају да би остварили највиши резултат, победили и стигли до највиших домета. Олимпијске игре су такмичење за себе, спортисти са свих меридијана имају прилику да се покажу и докажу, а на нама је да се концентришемо и одиграмо по нашем моделу - наглашава Митровић.

        Златни „делфини“ су протекле недеље доказали да су шампиони и ван базена. Митровић не крије да су најсрећнији код куће, да уживају да се друже с навијачима и да су презадовољни што су у оквиру акције „МТС турнеја шампиона“ обишли градове у Србији и на Косову и Метохији. Поносни су и на то што је приход с ревија уплаћен народним кухињама.

        - Улазимо полако у припремни циклус за Олимпијске игре, а слободно време искористили смо за обилазак Србије. Захвалили смо људима који су уз нас, који нас прате и који ће нас пратити и убудуће - каже Стефан Митровић. - Свако окупљање је задовољство за све нас, играче, јер увек нас прати добра, врхунска атмосфера.

ПРИПРЕМЕ

        Нема предаха за најбоље ватерполисте. Светски и европски прваци данас у Београду почињу четвородневне припреме са Аустралијом. „Делфини“ и „кенгури“ одиграће и званичну утакмицу, 31. марта у Зрењанину.

        Селектор Дејан Савић је на припреме позвао Гојка и Душка Пијтеловића, Бранислава и Стефана Митровића, Мандића, Гоцића, Ранђеловића, Никића, Алексића, Јакшића, Филиповића, Прлаиновића, Убовића, Ристичевића, Страхињу и Виктора Рашовића.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари