Никола Рађен: Одржали смо час ватерпола

ВАТЕРПОЛИСТИ ПРЕСРЕЋНИ ШТО СУ ОСВОЈИЛИ ЈОШ ЈЕДНУ ТИТУЛУ ПРВАКА ЕВРОПЕ

Никола Рађен

         ПОНОСНИ, срећни, узбуђени. Ватерполисти су доказали да је седмо место на СП у Барселони било само тренутак слабости и да су, стварно, без премца на Старом континенту, али и на свету.

         Уосталом, за нешто више од месец дана два пута су преслишали Мађаре, прво у финалу Светске лиге у Дубаију, а потом и у њиховом храму, „Алфред Хајошу“ на Маргит сигету.

         - Било је доста скептика, који су после прве фазе посумњали у нас. Али, ми никад нисмо сумњали у наш неспорни квалитет који годинама доказујемо. Ова екипа увек представља Србију. Видели смо у да су у финалу терет поднели најмлађи и играчи са малом минутажом. Посвећујем титулу народу, људима који су остали без домова. Свим срцем желели смо да освојимо Европу. Дисали смо као један. Не невероватан начин смо добили Мађаре, била је то демонстрација силе - усхићен је Филип Филиповић.

         Наш најбољи стрелац је подвукао да сви играчи стоје уз селектора Савића.

         - Ово што он ради је најбље и ако је било ко сумњао видео је у недељу како то функционише. У сваком тренутку преузима одговорност за лош резултат. Човек огромног срца и однос који имамо са њим је такав да нисам сигуран да неко од тренера то има. Хтео бих да честитам рођендан Дејану Удовичићу који има велики удео у овоме и сигуран сам да је срећан због нас.

         Презадовољан је и Никола Рађен.

         - Уживали смо у победи и могу слободно да кажем, без намере да неког потценим да смо одржали час ватерпола. Честитам Мађарима на изузетној борбености. Захвалио бих се свима који су били са нама и уз нас. Ово злато смо сами ми заслужили и треба да уживамо у овоме. Нисмо заборавили да играмо ватерполо када смо били седми на свету. У Барселони нам се десио само један пад и сада смо доказали колико вредимо. Није мала ствар победити Мађаре са пет голова разлике у њиховом храму.

         Пресрећан је и Милан Алексић, који је само рекао:

         - Хвала свима на подршци. Ову победу посвећујемо свим нашим људима посебно онима који су много пропратили у последње време.

         Андрија Прлаиновић је подвукао да му је ово једна од најдражих титула:

         - Уз СП у Риму, где смо били први, ово ми је са репрезентацијом најдражи тренутак. У несвакидашњем амбијенту победити Мађаре на овакав начин је - феноменално. И пре меча сам имао осећај да можемо добро да одиграмо. Посвећујем злато мом првом тренеру Дуђану Биласу, који је недавно преминуо. Честитам свима и увек морам да кажем да је част бити део ове екипе.

         Одушевљење није крио ни Душко Пијетловић:

         - Најлепша година, освојио сам злато, добио сина Петра, шта може да буде још лепше. Не знам да ли може нешто боље да ми се догоди.

         Надахнут је и Слободан Никић:

         - Најдража титула. Овакву игру одавно неко није приказао против Мађара у Будимпешти. Памтићу ово целог живота.

         Импресиониран је и Стефан Митровић, који сматра да је сваки коментар сувишан:

         - Какав коментар после овога. После утакмице са Црном Гором показали смо шта смо и ко смо. И даље не могу да смирим емоције. Оно што смо показали ући ће у анале спорта. Добити овако доминатно Мађаре у храму ватерпола је невиђено. Показали смо да смо велика екипа са великим срцем.

         Одушевљени су и дебитанти.

         - Мој најлепши тренутак у каријери. Поносан сам што сам део ове екипе, моји деби на ЕП и злато. Хвала играчима што су ме прихватили на прави начин, надам се да ћу и даље имати овакве прилике за радост - рекао је Сава Ранђеловић.

         Душан Мандић је играо болестан, мучила га је упала уха. Али, блистао је:

         - Пресрећан сам, ово је екипа са којом је милина играти. Победити овако Мађаре у овом прелепом амбијенту може само да се пожели.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари