Пијетловић: Да већ у Бергаму изборимо Рио

„СТАБИЛНОСТ, СМИРЕНОСТ И СИГУРНОСТ ДОЛАЗЕ СА ГОДИНАМА, НИКАКАВ ТАЛЕНАТ И ВЕЖБЕ НЕ ИГРАЈУ ПРЕСУДНУ УЛОГУ”

Гојко Пијетловић

        ГОДИНА за незаборав и за Гојка Пијетловића. „Јединица“ Србије је прошлог лета исказао сав свој раскошни таленат. Маестрално је чувао гол наше репрезентације и заслужено је био најбољи голман ЕП у Будимпешти и финалног турнира Светске лиге у Дубаију. Чувар мреже румунске Орадее ушао је и у ужи избор за најбољег ватерполисту света.

        - И јесам и нисам био изненађен. Добијао сам и раније признања, али никад на два велика такмичења. Али, то је на неки начин и очекивано, јер иза мене стоји рад, године, искуство, тако да је то морало једном да се деси - истиче старији Пијетловић.

        Узданица европских првака признаје да је на почетку каријере хтео одмах да буде оно што је данас:

        - Као сваки млади човек био сам нестрпљив. Али, голмани не могу да буду број један док не сазре. Мора у глави да буде стабилан, смирен, да је сигуран. Све то долази са годинама, никакав таленат и вежбе не играју пресудну улогу.

        У ватерполу се успеси брзо заборављају, тако да је у овој, предолимпијској години први задатак извадити карту за Рио 2016, а потом напасти медаљу на СП у Казању.

        - Желимо већ на финалном турниру Светске лиге у Бергаму да изборимо пласман на Игре, како бисмо касније били мирнији. Знамо да то што смо освојили ЕП не мора ништа да значи, да морамо да се стално доказујемо. И други раде и желе што и ми. Надамо се најбољем - оптимиста је Пијетловић.

        На ЕП у Будимпешти „кашљуцали“ су у групи, да би заблистали у нокаут фази.

        - Почетак није био сјајан. Али нисмо се много ни бринули, јер смо добро играли у одбрани и знали да нападу мора једном да крене. И десило се када је било најважније - каже Пијетловић.

        На опаску да је турнир у мађарској престоници показао „делфинима“ како се осваја титула, Пијетловић истиче:

        - Дешавало се да кренемо одлично, па да се мучимо. Било је и турнира које смо од почетка до краја одиграли веома добро. То би смо највише желели, мада није реално. Зато је боље у почетку каскати, а завршницу одиграти одлично.

УЛАЖЕМО НАДЉУДСКЕ НАПОРЕ

        Ватерполистима се често успех омаловажвала уз опаску да је лако бити први.

        - У те приче не могу да верујем. Па, последња четири СП освојиле су четири земље. Тога нема ни у фудбалу. Увек пет, шест селекција жели злато, последњих година фаворити су испадали и у четвртфиналу. Људи мисле да лако освајамо, а не знају да улажемо надљудске напоре да бисмо били најбољи. Једноставно смо добро, јер спорт није слаб, нити је лоша конкуренција - примећује Пијетловић.

БАЗА СВЕ ШИРА

        Подмлађена селекција је освајањем Светског купа показала да Србија не мора да брине за будућност.

        - Срећан сам због тога. Драго ми је и да млађи играчи могу да играју на врхунском нивоу и да могу у сваком тренутку неког од нас да замене - истиче Пијетловић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари