Прва победа Савићевих „Делфина“ у Рију!

СРБИЈА НИЈЕ ОДИГРАЛА САВРШЕНУ УТАКМИЦУ, АЛИ ПОСЛЕДЊА ДЕОНИЦА ДАЈЕ НАДУ…

Делфини“ са „Озијима“

        После два „ремија“ против Мађарске (13:13) и Грчке (9:9), а потом и пораза од Бразила (6:5), сјајни момци Дејана Савића успели су да се „издигну“ и забележе први тријумф против неугодне репрезентације Аустралије 10:8 (2:2, 2:3, 2:1, 4:2).

        Наши момци су и у овом мечу имали проблема на почетку меча, али је последња деоница у којој смо заиграли нашу препознатљиву игру и „одлепили“ се на два гола разлике - прави пут којим „Делфини“ треба да иду у наредном периоду како би остварили зацртани циљ.

        Овом победом над „Озијима“ стигли смо до четврте позиције на табели са четири бода, Аустралија има три, па нам је за сигуран пролазак у четвртфинале потребна победа над Јапаном у последњем колу које играмо у ноћи између недеље и понедељка од 00.30.

        Ни у овај меч „Делфини“ нису ушли најсјајније, па су Аустралијанци у првом полувремену некако сувише лако долазили до голова. У финишу прве две четвртине постизали су голове који „мењају утисак“, па су на кратку паузу отишли са голом вишка.

        Головима Милана Алексића и Андрије Прлаиновића, из шутева који су сами изградили са велике удаљености, повели смо средином треће деонице 6:5, али је Ричи Кембел поново вратио утакмицу у „егал“. Прлаиновић је на почетку последње четвртине поново погодио за вођство, Котерил је брзо изједначио, а онда креће наша серија од три гола.

        Млади Никола Јакшић се снашао на добар пас са крила, Филип Филиповић је коначно испалио своју „бомбу“ за два гола разлике, да би Слободан Никић постигао свој други гол на мечу за мирних 10:7, али је Аустралија на крају успела да постигне и „утешни“ погодак за 10:8.

        Милан Алексић, Слободан Никић и Андрија Прлаиновић су постигли по два гола, а по један су дали Милош Ћук, Душко Пијетловић, Филип Филиповић и Никола Јакшић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари