Рађен: Уговор са Орадеом за нови почетак…

ЖЕЉАН САМ ИГРЕ, ДОКАЗИВАЊА, ЖЕЛИМ И ДА СЕ ВРАТИМ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ

Никола Рађен

        НОВИ почетак за Николу Рађена. Трофејни ватерполиста је своју мирну луку пронашао у Орадеи. Славни играч, коме суспензија због пада на антидопинг тесту на кокаин истиче 17. фебруара идуће године, верује да ће у румунском клубу успети да се врати у своју препознатљиву играчку форму.

        - Био сам пресрећан када сам потписао уговор са Орадеом. У ствари, веома ми је тешко да опишем своје емоције, јер је дошло после свега што ми се догодило. После смањена казне, понуде клубова, преговора уследио је потпис који означава мој нови почетак - прича у телефонском разговору Никола Рађен.

        Искусног бека је 7. маја прошле године Светска пливачка федерација суспендовала, а 24. августа казнила са четири године. Уследила је жалба Суду за спортску арбитражу, који је 22. јуна ове године преполовио казну. Већ тада је Рађен имао неколико понуда на столу, а прекјуче се определио за Орадеу:

        - Пресудило је то што су били најконкретнији. Одлучујуће је било и то што је у клубу и мој пријатељ, голман наше репрезентације Гојко Пијетловић, а ту је и млади Матеја Асановић. Орадеа има велике амбиције, догодине ће добити вајлд карту за Лигу шампиона, што је за мене као играча веома важно. Сматрам да је ово права средина за мој повратак - наглашава Рађен.

        Свестан је Никола да повратак после скоро двогодишње паузе неће бити лак:

        - Биће потребно време да се вратим у играчку форму. Пун сам позитивне енергије, веома амбициозан. Жељан сам игре, доказивања, људски је и то што желим да се вратим у репрезентацију. Наравно, о томе одлучују други.

        Радује га што је у граду који живи за ватерполо и кошарку:

        - Овде доста улажу у спорт. Одговара ми и то што у мени виде и играча који ће помоћи у развоју младих ватерполиста. Иначе, обезбедили су ми услове да тренирам одвојено од екипе, док не стекнем право да се прикључим новим саиграчима - подвлачи Рађен.

        Никола од 17. децембра званично може да тренира са екипом. Право наступа стиче 17. фебруара 2017.

        - Гледао сам распоред, мечеви европских купова су 18. фебруара. Било би дивно да се баш тада вратим - каже Рађен.

БЛИЗУ САМ ПОРОДИЦИ

        Некадашњи играч Војводине, Партизана, Хиоса, Црвене звезде и Олимпијакоса не жели да говори о висини трансфера, јер је то, како каже, приватна ствар. Наглашава да ће у агенцији „Винд“ радити и по завршетку каријере.

        - Обе ћерке су пошле у школу, тако да је било пресудно што је Орадеа 350 до 400 километара од Београда. То значи да ћу често моћи да се виђам са породицом - наглашава Рађен.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари