Савић: Светска лига је наш примарни циљ

ТРИЈУМФ У ПРЕСТИЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ НОСИ И ПЛАСМАН НА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ У РИЈУ - ИЗЈАВИО ЈЕ СЕЛЕКТОР ВАТЕРПОЛИСТА СРБИЈЕ

Дејан Савић

        Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да очекује занимљиву утакмицу против Немачке у петом колу Светске лиге и победу којом ће се и дефинитивно обезбедити прво место у групи.

        - Желимо победу и да се већ у уторак и математички квалификујемо на завршни турнир Светске лиге као победници групе. Светска лига је наш примарни циљ за ову годину јер тријумф носи и пласман на Олимпијске игре у Рију - изјавио је Савић на конференцији за медије у Крагујевцу.

        Србија ће играти у подмлађеном саставу, а од „старијих“ играча у екипи је само капитен Филип Филиповић.

        - Ово је права прилика да видимо шта можемо да очекујемо у будућности од тих младих играча. Екипа Немачке долази у пуном саставу, немамо резултатски притисак и желимо да победом одемо као првопласирани на завршни турнир - изјавио је Филиповић и захвалио се свима који су омогућили да државни тим буде домаћин у Крагујевцу.

        Млади голман Бранислав Митровић истакао је да је сезона „убитачна“ јер се игра у ритму среда-субота, али да се умор заборави када стигне позив из репрезентације.

        - Већина момака у недељу је имала утакмице, али све то се стави на страну због Србије, што се видело и у понедељак ујутру на тренингу. Спремни смо да дамо 100 посто - поручио је Митровић.

        Србија у Б групи има максималне четири победе, против Шпаније у Нишу (9:1) и Мадриду (15:9), Немачке у Хамбургу (19:10) и Русије у Астрахању (17:8).

        У последњем колу 14. априла у Крушевцу Србија ће дочекати Русију.

        Завршни турнир Светске лиге, на којем Србија брани титулу, игра се од 23. до 28. јуна у Бергаму.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари