Селектор „Делфина“ одредио тим за Румунију

НА СПИСКУ ЗА МЕЧ 3. КОЛА СВЕТСКЕ ЛИГЕ ПРОТИВ РУМУНИЈЕ НАЛАЗИ СЕ

И ДЕБИТАНТ - ВЕЉКО ТАНКОСИЋ

Дејан Савић

        Ватерполо репрезентација Србије наредне недеље ће имати две обавезе.

        Прву већ 12. фебруара, када ће се састати са Румунијом у Орадеи, у оквиру 3. кола А групе прелиминарног дела Светске лиге.

        Затим се „Делфини“ селе у Сплит, где ће од 15. до 18. фебруара учествовати на квалификационом турниру Европа купа, заједно са домаћином Хрватском, Грчком, Холандијом и Малтом.

        На Фајнал ејт турнир, од 5. до 8. априла, пласираће се три најбоље селекције.

        Селектор Дејан Савић у петак је саопштио тим за окршај са Румунима, док ће списак путника за Сплит бити сачињен у зависности од здравственог стања играча.

        У Орадеи ће играти Гојко Пјетловић, Душан Мандић, Виктор Рашовић, Сава Ранђеловић, Гаврил Суботић, Петар Томић, Немања Убовић, Ђорђе Лазић, Никола Јакшић, Вељко Танкосић, Радомир Драшовић, Страхиња Рашовић и Димитрије Ристичевић.

        Дебитант је ватерполиста Црвене звезде Вељко Танкосић.

        „Зна се да смо Светску лигу предвидели за комбиновање састава у свакој утакмици, али обавеза је увек иста - идемо на победу. У овом такмичењу нам остаје још сусрет са Црном Гором у марту, који ће решити питање победника у групи“, прокоментарисао је Савић.

        Србија је у прва два кола као домаћин савладала Румунију (12:3) и Црну Гору (7:4). Наступ на јунском Суперфиналу гарантован је само победнику групе.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари