Турнир у Бору - прва провера за ватерполисте

У ГРУПИ СУ СА ГРЧКОМ, ФРАНЦУСКОМ И ШПАНИЈОМ, У Б ГРУПИ ЦРНА ГОРА, ИТАЛИЈА, БРАЗИЛ И ЈАПАН

  • Имали смо одличне услове, припреме су биле пун погодак. Момци се ниједног тренутка нису жалили - каже Стевановић

        У КРАЊУ су ударили темеље за Рио. Ватерполисти су се вратили из Словеније, где су десет дана жестоко тренирали за олимпијски турнир. „Делфини“ су се јуче одмарали, вечерас ће на Кошутњаку вежбати са Бразилом, а у среду се селе у Бор, где у четвртак почиње хуманитарни турнир.

        - Имали смо одличне услове. Припреме су биле пун погодак. Све што смо планирали, то смо и урадили. Било је тешко, напорно, али се момци ниједног тренутка нису жалили. Били су предани, вредни, свесни да је то била једина прилика да се што боље припреме за дуг, напоран турнир у Рију. Издржали су све, сви су здрави и настављамо нашим зацртаним путем - наглашава помоћни тренер ватерполо репрезентације Србије Урош Стевановић.

        Играчима сада следи „лакши“ део припрема. Сви се радују утакмицама, а турнир у Бору је права прилика да виде где су у овом тренутку. Срби су у групи А са Грчком, Француском и Шпанијом. У Б су Црна Гора, Италија, Бразил и Јапан. У четвртак и петак се играју мечеви по групама, у суботу је полуфинале, а у недељу финале. Приход са турнира намењен је Дечијој клиници у Тиршовој.

        - Турнир у Бору је прилика да видимо себе, али и противнике. Зна се да нико није у топ-форми, да ће се испробати разне варијанте. У сваком случају, извући ћемо максимум из себе - подвлачи Стевановић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари