Ватерполо: Партизан добио дерби на петерце

ФИНАЛНА СЕРИЈА ПОЧИЊЕ У СУБОТУ, У КРАГУЈЕВЦУ,

ГДЕ ЋЕ ГА ДОЧЕКАТИ РАДНИЧКИ

        Годинама ватерполисти београдских „вечитих“ ривала нису одиграли узбудљив дерби као протекле вечери, на Бањици.

        Тренери Партизана и Црвене звезде били су исцрпљенији од играча после дербија за памћење и победе црно-белих на петерце.

        Звезда је почетком другог полувремена водила 5:1, Партизан минут пре краја преокренуо на 7:5, а црвено-бели у последњем минуту изједначили на 7:7. Петерци су одлучили, а у њима су успешнији били црно-бели.

        Србија ће, дакле, добити новог шампиона у ватерполу, а финална серија почиње у суботу, у Крагујевцу, где ће Раднички дочекати Партизан.

        Након меча на Бањици, шеф струке црно-белих Владимир Вујасиновић сабирао је утиске у изјави за „Sport network“.

         „Били смо у грчу у првом делу две четвртине, нисмо могли да се повежемо. Сва срећа што се Звезда није одлепила на већу разлику. Тек када смо изгубили утакмицу, на резултату 5:1, нисмо почели да играмо, већ смо дали два гола са играчем више и вратили мало веру у себе, у све што радимо, у овај меч и вратили се“.

        Тренер црно-белих два пута је при вођству Звезде тражио тајм-аут и оба пута је иста акција коју је цртао донела гол. Први пут из игре, други пут из петерца.

         „На крају смо испустили победу, али мислим да је праведно што смо завршили серију на петерце, јер мислим да смо били подједнаки у овој серији од три утакмице. Хтео бих да честитам играчима на изузетној борби и на изузетном менталном склопу који имају и који су показали читаве сезоне. Није им лако да се врате на овај начин“

        Обратио се и „вечитом ривалу“.

         „Хтео бих да честитам и Црвеној звезди и свима у том клубу, стручном штабу и играчима, на свему што су показали у овој серији. Изузетно су добро радили читаве године, али један је морао да прође“.

        У финалу је улогу фаворита пребацио на Раднички. Бар у првој утакмици.

         „У такмичарском смо ритму, али мислим да смо се изузетно истрошили на овим утакмицама. Мораћемо да издржимо физички притисак Радничког у суботу поготово. Морамо ем да играмо, ем да опоравимо серију. Мислим да нас дочекују са много више свежине него што је ми имамо“.

        Тренер Црвене звезде Дејан Савић био је краћи. Рекао је да је меч био такав да није потребно да било шта коментарише и објашњава шта се догодило.

         „У суштини, мислим да је коментар сувишан када се изгуби на овакав начин. Имали смо одличну утакмицу, држали конце у својим рукама. Партизан је био потом у изузетном налету, на који нисмо успели да одговоримо. На крају је био и реалан резултат, па је меч отишао у петерце, који су лутрија. Заслужена победа Партизана“.

         „Сигурно да постоји велики жал, али када се изгуби на овај начин - коментар је заиста сувишан. Честитам Партизану на заслуженој победи и желим им сву срећу у финалу“, поручио је шеф струке црвено-белих у разговору за Sport network.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари