Ватерполо савез: О Рађену на крају поступка...

СРПСКИ ВАТЕРПОЛИСТА ПОТВРДИО ДА ЈЕ ПОД ОПТУЖБАМА,

ОГЛАСИЋЕ СЕ КАДА ПОСТУПАК БУДЕ ЗАВРШЕН

      Никола Рађен

        Ватерполо савез Србије (ВСС) саопштио је да ће се огласити након завршетка поступка у вези са репрезентативцем Николом Рађеном, који је оптужен за допинг.

       „Поводом писања појединих медија и портала око Николе Рађена наш савез сматра да, као и увек у оваквим случајевима, треба сачекати крај поступка. На тако нешто нас обавезује и поштовање Закона о спречавању допинга у спорту и Закона о заштити података о личности“, поручили су из ВСС.

        Кровна организација српског ватерпола цитирала је Закон о спречавању допинга у спорту.

       „Антидопинг агенција и надлежни национални спортски савез обавезни су да се у случајевима из става 3. овог члана (обавештавање о резултатима спроведене допинг контроле и утврђивање одговорности због повреде антидопинг правила) старају о томе да подаци о личности не буду достављени неовлашћеном лицу, као и да ускрате достављање тих података уколико организација којој се подаци достављају не гарантује одговарајућу заштиту података“.

        Рађен је потврдио да се налази под оптужбама за допинг и да ће се огласити када поступак буде завршен.

        „Заштита података о личности и приватности у области спречавања допинга у спорту остварује се у складу са одредбама овог закона и закона којим се уређује заштита података о личности“, додаје се у саопштењу ВСС.

        Рађен је према незваничним информацијама Б92 недавно пао на допинг тесту, и то на кокаин, а према новим антидопинг правилима могао би да буде одстрањен из спорта у трајању од чак четири године.

        Српски ватерполиста од прошле године брани боје Олимпијакоса из Атине, а пошто тренутно има 30 година евентуална суспензија, према новом правилнику добио би четири године, могла би да означи и крај његове каријере.

        Уколико Рађенов допинг прекршај буде потврђен и ако буде суспендован, репрезентација Србије наступиће ослабљена на предстојећим великим такмичењима, пре свих првенству света од 27. јула до 8. августа у Казању и Олимпијским играма следеће године у Рио де Жанеиру.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари