Ватерполо селектор: Циљ у 2015. виза за Рио

ВАТЕРПОЛИСТЕ СРБИЈЕ У 2015. ГОДИНИ ОЧЕКУЈУ ДВА ВЕЛИКА ТАКМИЧЕЊА - СВЕТСКА ЛИГА И СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

    Дејан Савић

        Селектор српских ватерполиста Дејан Савић оценио је да је 2014. година била једна од најуспешнијих у историји тог спорта.

        Савић је такође истакао да је главни циљ репрезентације Србије у овој години виза за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016.

         „Навикли смо, пре свега, себе на успехе, а потом и народ. Ако се погледају резултати од раније, резултати СРЈ, СЦГ и Србије, сигурно је да је 2014. година била једна од најуспешнијих сезона у историји српског ватерпола“, рекао је Савић.

        Србија је 2014. године у ватерполу освојила четири златне медаље. Сениори су одбранили титулу првака Европе у Будимпешти, освојили Светску лигу у Дубаију и FINA куп у Казахстану, док су омладинци освојили титулу на Европском првенству у Грузији.

         „Мислим да није могло боље... У ствари, могло је. Имали смо још једно такмичење млађих јуниора где смо остали без медаље, али је сигурно да је четири злата врло редак и велики успех“, нагласио је Савић.

        Ватерполисте Србије у 2015. години очекују два велика такмичења - Светска лига и Светско првенство.

         „Главни циљ је да се квалификујемо на Олимпијске игре у Рију, било кроз Светску лигу, било кроз Светско првенство у Казању“, рекао је Савић.

        Селектор Србије је истакао да ватерполо репрезентација има континуитет добрих резултата и да је то доказ да се у том спорту ради плански и тимски.

         „Имамо континуитет медаља од 2000. године где смо се на великим такмичењима оклизнули само два пута, 2007. и 2013. године, притом да смо и 2007. и 2013. узели злато у Светској лиги тако да је то ипак један невероватан низ“, рекао је Савић.

         Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари