Ватерполо такмичења више нису - „нехумана“

ПРОМЕНЕ У ВАТЕРПОЛУ КОЈЕ ЈЕ ДЕЈАН ПЕРИШИЋ НАЈАВИО ПРОШЛЕ НЕДЕЉЕ, САДА И ЗВАНИЧНО УСВОЈЕНЕ

„Делфини“

        Наиме, Биро LEN је у суботу на Малти прихватио све предлоге свог Техничког ватерполо комитета, који су презентирани недељу дана пре тога, а о којима је опширније у разговору за „Спортски Журнал“ говорио секретар Техничког комитета Дејан Перишић.

        Највећа промена, која ће почети да се примењује већ на Европском првенству у Барселони је да ће селектори моћи да воде по 15 играча, па такмичења више неће бити нехумана, како су их описивали „Делфини“.

        Наравно, као и до сада, у саставу ће бити 13, али ће селектори моћи да ротирају од утакмице до утакмице, а састав ће пријављивати два сата пре почетка меча.

        „Ова је промена одлична за ватерполо и разговараћемо са другим континентима да то исто ураде, јер су у згуснутом календару ватерполисти подвргнути изузетним напорима“, рекао је председник Паоло Барели.

        Такође, биће настављени разговори са FINA око будућности ватерпола, као и повезивања Европа купа и Светске лиге. Идеја је да такмичење које се игра од ове године буде квалификациони део Светске лиге.

        Прихваћен је и предлог да наредне године буде по први пут организовано и Европско првенство за играче до 15 година.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари