Ватерполо: Велики ривали у борби за финале

ПУТ ДО ФИНАЛА ВОДИ ПРЕКО ЦРНЕ ГОРЕ (20.30), КОЈА МОЖЕ ДА СЕ ПОХВАЛИ ДА ЈЕ УЗ ХРВАТЕ НАЈВИШЕ ПУТА ПОРАЗИЛА СРБИЈУ

         Старо је правило, када си у полуфиналу две победе доносе злато, једна медаљу, оба пораза ништа.

         Српски репрезентативци, иако су испунили један од најважнијих циљева и у јакој конкуренцији стигли међу четири најбоље екипе на Европском првенству у Мађарској, сада желе још више.

         Славили су Црногорци у 19 мечева седам пута, два сусрета завршена су ремијем, а 11 пута је победа била на српској страни. Ипак не треба да се заборави да су два пута у нашу корист били петерци тако да и то говори још више о снази вечерашњег ривала.

         - У овим мечевима нема снаге, нема тактике. Игра само глава. Она све решава - био је кратак у најави меча селектор Дејан Савић уз констатацију - Шта да се каже о Црној Гори, а да већ толико пута није речено. Одличан састав, прекаљени играчи, врхунски тренер. Ривал за сваки респект, уосталом други су на свету, други у Европи.

         Гојко Пијетловић је један од оних играча носилаца српске игре. Брани одлично, међу најбољима је на првенству у конкуренцији далеко искуснијих Темпестија, Павића, Радића, Нађа...

         - Нема тајни између нас, баш се добро познајемо. Одлучиће хладна глава и боља концентрација у финишу сусрета. Не верујем да ће победник бити познат пре последњих минута. Атмосфера је одлична , жеља за успехом огромна и верујем у овај тим - каже Пијетловић.

Црногорци: Са Србијом никад лако
 

         Пулени Ранка Перовића тренирали су у четвртак увече, оптимистички расположени пред дуел са великим пријатељима и исто тако великим ривалима Србијом.

         - Шта да кажем о Србији, а да се то не зна. Успели су да реше проблем неиграња Удовичића. Није то лак процес али успевају. Нема тајни, одлично се познајемо, играли смо толико пута. Задовољан сам како ми функционишемо. У сваком мечу смо имали контролу игре, самопоуздање. Нема фаворита све је отворено - каже Ранко Перовић.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари