Величанствен опроштај за Гоцића и Никића

23. ДЕЦЕМБРА НА ТАШМАЈДАНУ РЕВИЈАЛНА УТАКМИЦА ИЗМЕЂУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ И ТИМА СВЕТА

Милорад Кривокапић

  • Импозантан је податак да су Жиле и Боба заједно освојили 55 медаља у репрезентацији. Због свега тога они заслужују велико поштовање и величанствен опроштај - рекао је Кривокапић

        Председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић потврдио је да се крајем године у Београду спрема велики спектакл који ће надмашити оквире ватерполо спорта. Манифестација под називом Дани ватерполо шампиона сублимираће све овогодишње успехе најтрофејније спортске организације у Србији, подсетити на поједине јубилеје и приредити величанствен опроштај од репрезентације Живку Гоцићу и Слободану Никићу.

        - За 23. децембар од 18 сати на Ташмајдану заказана је ревијална утакмица између репрезентације Србије и тима света. На том мечу од националне селекције опростиће се двојица великана нашег ватерпола Живко Гоцић и Слободан Никић. Излишно је говорити колики значај су њих двојица последњих 13 година имали за наш државни тим. Њихова достигнућа у базену, многобројни трофеји са највећих такмичења говоре много више у прилог томе од било каквих мојих речи хвале на њихов рачун - почео је причу Кривокапић и потом додао:

        - Импозантан је податак да су Жиле и Боба заједно освојили 55 медаља у репрезентацији. Због свега тога они заслужују велико поштовање и величанствен опроштај и то је најмање што ми као ватерполо организација можемо да учинимо за њих. Са наше стране урадићемо све и да анимирамо публику како бисмо уз пуне трибине употпунили цео спектакл. Не сумњам да ће љубитељи ватерпола испунити пливалиште на Ташу и тако изразити своју захвалност за сву радост коју су ова два момка годинама уназад доносила нацији.

        Први човек српске куће ватерпола је нагласио да је на РТС обезбеђен ТВ пренос ревијалног меча, да ће цео догађај увеличати и многобројне познате личности из јавног живота, Гоцићеви и Никићеви пријатељи, а да ће ускоро бити познат и састав „тима света“:

        - Желим посебно да истакнем да ће дан раније, 22. децембра, бити уприличен новогодишњи коктел на коме ћемо се дружити са свим нашим драгим пријатељима, сарадницима, партнерима и спонзорима који су нам значајно помогли да ватерполо репрезентација освоји све што се на међународној сцени могло освојити. Том приликом ћемо јубиларцима у репрезентацији доделити пригодне поклоне, а са овом праксом ћемо наставити и у будућности. Сматрамо да ватерполо у Србији, који је убедљиво најтрофејнији спорт и који је нашем народу донео толико радости, заслужује да има свој дан - нагласио је Кривокапић и на крају поручио:

        - На тај начин желимо да дамо на значају овој игри по којој смо препознатљиви у целом свету. Освојили смо све што се могло освојити, ове године смо и званично проглашени за најбољи бренд Србије у свету. Такође, Србија има најбољег тренера на свету Дејана Савића, најбољу екипу света у избору FINA, као и шампионе Европе у јуниорској конкуренцији. Зато желимо да негујемо све вредности овог сјајног спорта као и да стално подсећамо на фантастичне резултате које ћемо се трудити да остварујемо и у будућности.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари