Виктор Јеленић: Звезда жртва правног насиља

ОСНИВАЧИ „ЈАДРАНСКА ЛИГА Д.О.О. ЗА САВЕТОВАЊЕ И УПРАВЉАЊЕ“

ВС ХРВАТСКЕ, ЦРНЕ ГОРЕ И СЛОВЕНИЈЕ

Виктор Јеленић

  • Не постоји ниједан уговор ВСС и наших клубова са њима. Ми смо као неки привезак. Зато се поставља питање да ли можемо некоме да се жалимо - каже председник црвено-белих

        НАД Црвеном звездом је извршено правно насиље у Регионалној Триглав ватерполо лиги. Ово тврди председник црвено-белих Виктор Јеленић, уз опаску да се ни у пропозицијама не може наћи члан на основу којег су искључени из Лиге, а он суспендован на 18 месеци.

        - На гомилу питања нисмо добили одговор. Није нам одговорено ни на једну жалбу, чак ни на последњу о искључењу. А чекамо више од 10 дана - горко је приметио Јеленић.

        Уз звездаше је и УО ВСС, који их је прексиноћ подржао у спору са РТВЛ.

        - Захвални смо им, мада је питање да ли треба да се боримо ми или ВСС - приметио је Јеленић.

        Црвено-бели су искључени из Лиге јер нису хтели да играју без Аксентијевића, Драшковића и Кљајевића, којима УО РТВЛ није дао дозволу због наступа за грузијску Локомотиву у Лиги шампиона. Јеленић је подвукао да су они регистровали по прописима LEN и ВСС. Нагласио је да су се жалили још 7. јануара, да је 26. јануара и генерални секретар ВСС Немања Маријан тражио од РТВЛ да се поштују и прописи LEN, али и да превладају спортски мотиви. Није помогло...

        - Из судског регистра се види да су оснивачи загребачког предузећа „Јадранска лига д.о.о. за саветовање и управљање“ ВС Хрватске, Црне Горе и Словеније. Не постоји ниједан уговор ВСС и наших клубова са њима. Ми смо као неки привезак. Зато се поставља питање да ли можемо некоме да се жалимо, да ли постоји обавезујући поступак. Личимо на приколицу без регистрације, којој су сада избушили једну гуму...

        Јеленић упозорава да Звездину судбину сутра могу да доживе Раднички, Војводина или Партизан. Потврдио је да су били спремни на компромис, да против хрватских и црногорских клубова играју без тројице спорних ватерполиста.

        - Желимо да клубови и Савез буду равноправни, да се формира нова фирма како би сви имали једнака управљачка права. Тражимо и да РТВЛ своје пропозиције усагласи са LEN - наглашава Јеленић.

ЧУДНО ТУМАЧЕЊЕ ПРОПИСА

        Адвокати су звездашима потврдили да по спорном члану Правилника УО РТВЛ није могао да дозволили наступ ни Рацкову, Поповићу и Илићу, јер су играли у српском првенству. И то није једини пропуст РТВЛ.

        - Нико није реаговао када је Партизан у првом делу играо са тројицом странаца, а ВСС је тада дозвољавао двојицу. Гласали смо и за промену нашег Правилника како би Раднички довео трећег странца и изборио опстанак. Испада да је само Звезда проблем, а није тако - констатује Јеленић.

НИ ДИНАР

        Црвено-бели подвлаче да Лига нема пролаз у еврокуповима, да је пријатељска и да их је само спортски мотив због каљења млађих играча гурнуо на Јадран. Јеленић подвлачи да од Лиге, чији је генерални спонзор „Триглав осигурање“, нису добили ни динар:

        - Обавезни смо да рекламирамо спонзора, а од тога немамо ништа. Не знам за хрватске и црногорске клубове, али српски све сами финансирају.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари