Шаровић: СДС неће у тим за преговоре са Федерацијом БиХ о будућности БиХ јер ће изазвати хаос

ПРИЗНАО ДА САРАЂУЈЕ СА СТРАНКАМА ИЗ ФБиХ, АЛИ НАГЛАШАВА – КОАЛИЦИЈА НЕЋЕ БИТИ

* „То је неодговорно и опасно по Републику Српску и њену будућност, јер у суштини значи распакивање Дејтона

_______________________________________________________

       СДС неће бити део тима који, према закључку Народне скупштине Републике Српске, треба да формира председник Српске за преговоре са Федерацијом БиХ о будућности БиХ, рекао је председник СДС Мирко Шаровић.

       „Прича је мирно раздруживање, а то је увијено у обланду разговора о будућности БиХ. То је позив на тензије и хаос", рекао је Шаровић новинарима након седнице Председништва СДС-а у Бањалуци.

       Он сматра да је то "неодговорно и опасно по Републику Српску и њену будућност, јер у суштини значи распакивање Дејтона".

       Шаровић каже да не види ништа спорно у томе што СДС у Представничком дому парламента БиХ сарађује са више странака чије је седиште у Федерацији БиХ и да неће правити никакве уговорне односе или коалиције.

       „То нам није ни перцепција, ни нешто чему тежимо. Али да ћемо разговарати о одређеним питањима или пројектима који могу бити део неких ширих интереса, то није спорно. Ту не видим никакву мистику, нити се састајемо тајно. Коалиције нема, сарадње има и она тече месецима, али не желимо да се то институционализује", рекао је Шаровић.

       Он је навео да СДС ради на документу који ће, како каже, бити визија за будућност Српске, односно БиХ, а којим ће бити понуђено нешто ново и модерно када је у питању и економски и политички дeо.

       Шаровић је рекао да ће фокус у том документу бити на неколико системских и реформских закона који се тичу јавних набавки, сукоба интереса, пореског система, привлачења страних инвестиција.

       „Тај документ биће представљен јавности у што скорије време, а то ће сигурно бити предочено и за опште изборе 2022. године", рекао је Шаровић. 

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари