Шпирић: Неко жели да БиХ задржи у стању кризе - не бирајући средства

„У ФЕДЕРАЦИЈИ БиХ ЈЕ ЕСКАЛИРАЛО ДО ПОЗИВАЊА НА НЕРЕДЕ, ПА И НА ОРУЖАНИ СУКОБ“

Никола Шпирић

* Председавајући Дома народа ПС БиХ Никола ШПИРИЋ: Не постоји ниједан разуман аргумент да се Република Српска оптужује за генерисање кризе у БиХ. Због тога су све мање јасни иступи из амбасада и међународних организација које по сваку цену покушавају наметнути кривицу Републици Српској и њеном председнику Милораду Додику

_________________________________________________________

           ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Дома народа Параламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић тврди да ће институције власти на нивоу БиХ имати велики проблем уколико се не реши криза власти у Федерацији БиХ /ФБиХ/ која је ескалирала до мере у којој се позива на нереде, па чак и на оружани сукоб.

           Он сматра да су свакодневне оптужбе између политичких актера у ФБиХ највећи непријатељ напретка БиХ, те да не постоји ниједан разуман аргумент да се Република Српска оптужује за генерисање кризе у БиХ.

           - Због тога су све мање јасни иступи из амбасада и међународних организација који по сваку цену покушавају наметнути кривицу Републици Српској и њеном председнику Милораду Додику. Немогуће да не виде да је у Српској власт формирана у законском року, а Влада ФБиХ је четири године у техничком мандату. Уставни суд ФБиХ једва је попуњен, Клуб Срба је накарадно попуњен и не спроводе се одлуке Уставног суда, а имовина Срба у ФБиХ нестаје из грунта - рекао је Шпирић.

           Он наводи да се, упркос овим чињеницама, све време криве институције Републике Срспке за наводно отимање имовине иако се поштује свако слово Устава БиХ, домаћег законодавства и међународне легислативе о људским правима.

           - Сви ови аргументи упућују да неко жели задржати стање кризе у БиХ не бирајући средства - указао је Шпирић.

           Он је рекао да је ово време глобалне декаденције у којој се криза нуди као решење, те је индикативно да се у БиХ константно производе, али и увозе проблеми.

           - Република Српска неће бити дeо проблема него ће остати на уставним позицијима и у оквиру закона, а било би пожељно да то схвате и политички актери у ФБиХ уколико им је БиХ заиста толико битна - поручио је Шпирић.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари