Ђоковићу „спортски Оскар“ за 2011.

СВЕЧАНОСТ У ВЕСТМИНСТЕРСКОЈ ПАЛАТИ У ЛОНДОНУ У КОЈОЈ ЈЕ

ЦЕНТРАЛНА ФИГУРА БИО НАЈБОЉИ СВЕТСКИ И СРПСКИ ТЕНИСЕР

Јеленa и Новак у Вестминстерској палати

  • Новак: Пресрећан сам због награде. То је моја најбоља година у каријери. Није то била само моја заслуга, већ целог тима који је допринео да освајам трофеје у конкуренцији двојице највећих тенисера
  • За најбољу спортсткињу планете у 2011. проглашена је Кенијка Вивијан Чериот (атлетика). Спортски колектив године је Барселона (Шпанија, фудбал)
  • Ушао је Новак Ђоковић у тениску и спортску историју и без трофеја академије Лауреус. Није то признање ништа додало његовим успесима и величини. Да је изостало - не би им ништа одузело. Добро је ипак што је дошло на време

        НАЈБОЉИ светски и српски тенисер Новак Ђоковић је проглашен је у Вестминстерској палати у Лондону за најбољег спортисту света за 2011. годину.

        Ушао је у тениску и спортску историју и без тог признања. Није ништа додало његовим успесима и величини. Да је изостало - не би им ништа одузело. Добро је ипак што је дошло на време.

        Примајући награду - Трофеј академије Лауреус који се сматра „Спортским Оскаром“- Ђоковић је, поред осталог, рекао:

        „Пресрећан сам због награде. То је моја најбоља година у каријери. Није то била само моја заслуга, већ целог тима који је допринео да освајам трофеје у конкуренцији двојице највећих тенисера. Дивим се свему оном што ради ова спортска академија. Хвала свим новинарима који су ме номиновали и хвала члановима академије који су гласали за мен“.

        За најбољу спортсткињу планете у 2011. проглашена је Кенијка Вивијан Чериот (атлетика). Спортски колектив године је Барселона (Шпанија, фудбал) Повратникк године је Дарен Кларк (С.Ирска, голф). Признање „Пробој године“ припало је Рорију Мекилроју из С. Ирске (голф). Звање „Спортска личност године“ нашло се у рукама Кели Слејтер (САД, сурфинг).

        Како наводи званични сајт Асоцијације тениских професионалаца (АТП), Новак је иза себе оставио остатак номиноване конкуренције, у којој су били фудбалер Барселоне Лионел Месија, спринтер Јусеин Болт, кошаркаш Даласа и немачке репрезентације Дирк Новицки, возач Формуле 1 Себастијан Фетела и бициклиста Кадел Еванс.

Дејвид Камерон и најбољи спортистa света

        „Спортски Оскар“ додељује се од 2000. године, а уручује је фондација Лауреус, која је у 2011. издвојила око 40 милиона евра за помоћ младим спортистима у 91 држави.

        Победника бира жири који чине спортске легенде.

        Уочи церемоније, Ђоковића је угостио британски премијер Дејвид Камерон.

        Новак је дошао на пријем који је Камерон организовао у својој резиденцији у Лондону у част свих номинованих спортиста за награду.

        Српски тенисер је у Весминтерску палату дошао у друштву девојке Јелене Ристић.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари