Чанак због става да су Црну Гору „створили Срби“ Николића назива незналицом и велеиздајником

ПОКУШАВА ДА СВОЈЕ НЕПРИЗНАВАЊЕ ИСТОРИЈЕ ПРЕТВОРИ У ОПТУЖНИЦУ

  • Томислав Николић у интервјуу Ал Џазири између осталог рекао за Црну Гору: „То је историјски земља коју су створили Срби, тамо живи велики број Срба и често имамо расправе да ли они имају сва права као и остали грађани Црне Горе“. Још је додао да признаје независност Црне Горе, али да ће је ценити по томе какав однос има према свим грађанима, не само онима на власти, него и у опозицији
  • Главни војвођански „лигаш“ поводом Николићевих речи је изговорио: „Немамо намеру да Николића учимо историји нити мислимо да би човек тако скромних интелектуалних и образовних потенцијала био у стању да у поодмаклим годинама нешто смислено усвоји. Оно што посебно забрињава јесте да се Николић и овај пут ставио насупрот Влади Србије и интереса наше државе, заступајући интересе режима у Русији. У кривичном праву за поступке Томислава Николића нема друге дефиниције осим - велеиздаје“

        ПРЕДСЕДНИК Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак оштро је данас критиковао председника Србије Томислава Николића због његових изјава о Црној Гори и оценио да је Николић на тај начин „тешко увредио“ суседну државу.

        „Са гнушањем одбацујемо увреде које је, због свог политичког екстремизма и огромне неукости, још једном демонстрирао одлазећи председник Србије Томислав Николић. Ставом о Црној Гори, Николић је тешко увредио суседну и пријатељску државу и још једном показао да би његов поновни избор био фаталан и по Србију и по мир у региону“, навео је Чанак у саопштењу.

        Према његовим речима, својим „лажним и тенденциозним“ тумачењима историје Црне Горе, „која немају ништа са стварном и реалном историјом“, Николић је нескривено показао претензију и дао повод за даљу дестабилизацију суседне државе.

        „Немамо намеру да Николића учимо историји нити мислимо да би човек тако скромних интелектуалних и образовних потенцијала био у стању да у поодмаклим годинама нешто смислено усвоји. Оно што посебно забрињава јесте да се Николић и овај пут ставио насупрот Влади Србије и интереса наше државе, заступајући интересе режима у Русији. У кривичном праву за поступке Томислава Николића нема друге дефиниције осим - велеиздаје“, оценио је Чанак.

        Додао је да овакве Николићеве изјаве представљају поруку да се предстојећим председничким изборима мора приступити са много више одговорности него до сада.

        „Политичка алтернатива одлазећем Николићу, који је изгубио последње остатке кредибилитета да би могао бити поново изабран, не може бити још један руски квислинг - само млађи и агресивнији. ЛСВ никада неће подржати оне који су свој национализам и своје заумне планетарне амбиције били спремни да остварују на рачун стварних интереса грађана Србије“, поручио је Чанак.

        Николић је у интервјуу Ал Џазири између осталог рекао за Црну Гору:

        „То је историјски земља коју су створили Срби, тамо живи велики број Срба и често имамо расправе да ли они имају сва права као и остали грађани Црне Горе“.

        Нагласио је да признаје независност Црне Горе, али да ће је ценити по томе какав однос има према свим грађанима, не само онима на власти, него и у опозицији.

        Бета - Факти


Слични садржаји

Коментари