Зло Запада опет се усмерава на Исток

МЕЂУНАРОДНИ „СКУП РУСИЈА И БАЛКАН“

Проф. др Мирко ЗУРОВАЦ: Српско искуство са западном политиком моћи

* Код нас и у неким другим земљама, западни центри моћи подржавају све оно што би код своје куће морали директно послати у пакао

* Убудуће, НАТО ће служити као машина за уништавање људи и народа по жељи његових моћних чланица. А њихове жеље су доиста незајажљиве: оне би хтеле да свуда успоставе односе доминације ради што беспоштеднијег пљачкања осталог дела света

* Запад се поново усмерава према Истоку. А империјално смерање Запада према Истоку увек је имало кобне последице. Највећа опасност за мир у свету данас долази са Запада, од лупежа и пљачкаша окупљених око НАТО  који су себи приграбили право да применом силе преуређују свет по својој вољи

* Пљачкаши су се удружили и добро се наоружали. Све међународне организације, укључујући и ОУН, успели су да ставе под своју контролу и у функцију остваривања њихових империјалних циљева

*  Русији припада историјска мисија да стане на чело отпора злу

         НАЈАВИО сам да ћу говорити о српском искуству са западном политиком моћи из два важна разлога.

         Прво зато што је то искуство крајње непријатно и друго – зато што може да буде веома поучно за друге народе које би могла да задеси ста судбина.

         Већ је одавно примећено и више пута истицано да Запад има и да примењује различита мерила у спољној и унутрашњој политици. Код нас и у неким другим земљама, западни центри моћи подржавају све оно што би код своје куће морали директно послати у пакао.

         Тако се, на пример, на овим просторима, а нарочито оним где живи српски народ, подстичу и помажу свим средствима, јавно и тајно, регресивне снаге дезинтеграције, истовремено док у Европи јачају процеси интеграције.

         Чим је нестало неопходне равнотеже у односу снага, њихови регионални војни савез је приграбио себи право да интервенише у земљама које не припадају овом савезу. Тиме НАТО данас отворено показује разлог свог постојања у измењеним условима које карактерише нарушена равнотежа снага на глобалном плану у корист Запада. Убудуће, НАТО ће служити као машина за уништавање људи и народа по жељи његових моћних чланица. А њихове жеље су доиста незајажљиве: оне би хтеле да свуда успоставе односе доминације ради што беспоштеднијег пљачкања осталог дела света.

         Глобални сукоби им не одговарају из познатих разлога а потребу да друге поробљавају и пљачкају не могу да обуздају. Зато ће нападати једну по једну сваку непокорну земљу и тако преуредити свет по клишеу свог пљачкашког диктата. Тако постојање ове злочиначке организације постаје највећа претња миру у свету.

Проф. др Мирко Зуровац

         Српски народ је прва велика жртва овог помахниталог џина који се не зна зауставити да би сагледао тежину свог властитог злочина.

         У циљу поробљавања других народа, користе све методе изазивања сукоба у земљама које намеравају да ставе под своју контролу. Сукобе обично започињу критиком и све жешћим нападом на легално изабрану власт. Следећа фаза је унутрашња дестабилизација земље-жртве, подстицањем политичких штрајкова и организовањем демонстрација, куповањем утицајних политичара и интелектуалаца који се усмеравају против националних интереса своје земље. При том упорно нуде и грубо намећу своје тзв. „добре услуге“ да би управљање кризом узели у своје руке.

         Санкције су свакако најдрастичнији облик терорисања целог народа, а кад ни оне не дају очекиване резултате, иде се у отворену агресију на земљу која је изабрана као жртва, са мандатом или без мандата Савета безбедности. Коначан циљ је да се успостави марионетска власт у земљи, која ће беспоговорно спроводити њихове налоге.

         То је најбољи начин да се створе услови за беспоштедно пљачкање тако потчињених земаља и народа. Без послушне марионетске власти пљачкање иде много теже, а често захтева и неопходне жртве. Зато послушнике, које доводе на власт, отворено називају својим клијентима, које окрутно кажњавају, често заједно са целим народом, ако покажу и најмању непослушност у спровођењу пљачкашког диктата својих налогодаваца.

         Никада до сада у својој историји западни Не-ум није показао величину свог лудила као у овом скорашњем нападу на српски народ. Није, јер није могао, а није могао јер није имао на располагању тако моћну технику као што је данас има. Данас је као на длану видљиво да Не-ум и даље прети свему умном, да зло није привид, да је оно постало технички усавршена ствар, да је зло светско зло.

         Запад се поново усмерава према Истоку. А империјално смерање Запада према Истоку увек је имало кобне последице. Највећа опасност за мир у свету данас долази са Запада, и то од лупежа и пљачкаша окупљених око НАТО-а, који су себи приграбили право да применом силе преуређују свет по својој вољи. Пљачкаши су се удружили и добро се наоружали. Све међународне организације, укључујући и ОУН, успели су да ставе под своју контролу и у функцију остваривања њихових империјалних циљева.

         У њиховој режији и под њиховом контролом све се дословно претвара у своју супротност: њихова средства за информисање постају фабрике за производњу лажи, њихове хуманитарне организације наоружавају терористе и побуњенике, а њихово право има за циљ да осуди њихове жртве и тако оправда њихове злочиначке планове. При том обилато користе резултате модерне науке и технике који им омогућују да буду веома ефикасни у својој изопачености.

         А злу се никада не треба понизно покоравати и тако га снажити, јер они који понизно служе злу постају мртви лешеви преко којих зли корачају ка својој победи. Против зла се треба борити. Русији припада историјска мисија да стане на чело овог отпора злу. То је њена историјска судбина коју она не може избећи.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари