Више од 100 јвних личности стално на страну Данице Поповић

МЕЂУ ПОТПИСНИЦИМА МИОДРАГ ЗЕЦ, МАТИЈА БЕЋКОВИЋ, ЧЕДОМИР АНТИЋ, СЛОБОДАН САМАРЏИЋ

* Потписници „отвореног писма јавности“ наводе да се против Поповић води кампања јер се својим принципијелним ставом да се не прихвати одбрана проблематичне дисертације једног моћника "замерила властима"

__________________________________________________________

        ВИШЕ од стотину професора и интелектуалаца потписало је отворено писмо јавности Србије због, како наводе, "незапамћене кампање против професорке Економског факултета у Београду Данице Поповић", преноси Недељник.

        У писму се наводи да се Поповић "небираним речима" оптужује за дела која "или не постоје или нису доказана", као и да се стиче утисак да циљ није да се открије истина, већ да се професорка унапред морално дисквалификује.

        Као разлог за такво поступање потписници писма наводе то што се Поповић својим принципијелним ставом да се не прихвати одбрана проблематичне дисертације једног моћника, "замерила властима".

        "Покушајем да се дискредитује угледна научна радница и јавна личност, позната по својој принципијелности, ствара се утисак да су наводно 'сви исти' и тиме се релативизују кривична и неетична дела представника власти", пише у писму које преноси Недељник.

        У писму се наводи и да брутални напад на Поповић треба да "застраши остале, мање познате и признате грађане", те да их натера да "погну главу и заћуте".

        Потписници апелују у писму да се истог трена престане са таблоидним вређањем Данице Поповић, а да се све "евентуалне оптужбе" против ње решавају у оквирима институција, без политичких и медијских притисака.

        Писмо су између осталог потписали и редовни професор Универзитета у пензији Миодраг Зец, професор Факултета драмских уметоности Јанко Баљак, академик Матија Бећковић, карикатуриста Душан Петричић, професор Филозофског факултета Чедомир Антић, професори Дубравка Стојановић и Слободан Самарџић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари