Цвијановић: Опозиција не сме да стане иза враћања надлежности – зато напушта седницу и народ плаши ратом

„СКАНДАЛОЗНО ЈЕ ШТО ИЗ СВЕТА ТВРДЕ ДА РС ПОЗИВАЊЕМ НА УСТАВ БиХ ГУРА БиХ НА ИВИЦУ ЛИТИЦЕ“

* „Oпозиција у Републици Српској се упорно сврстава на страну оних из Федерације БиХ који причају о рату. Република Српска је рекла да све треба радити само да рата не буде”

_______________________________________________________

       ОПОЗИЦИЈА буди код грађана страх јер је у страху да дискутује о теми преноса надлежности. Зато ће и напустити седницу пре гласања, рекла је председница Српске Жељка Цвијановић.

       Одговорила је на изјаву председника ДНС-а Ненада Нешића, који је рекао да је тужан као Србин што сада у Парламенту посланике види овако разједињене, посвађане.

       - Господине Нешићу, морате на неки начин поднети и одговорност зато што немамо јединственог става. И ја жалим, али мора бити одговорност - истакла је Цвијановић.

       Упозорила је да је неприхватљива прича опозиције о рату којом код грађана буди страх по безбедност.

       "То показује немоћ опозиције и њен страх да се бави темом и одлуку да грађанима набијају страх причом о рату”, рекла је.      

       Притом је указала да нико од представника власти и институција Републике Српске није причао о рату.

       Она сматра да је скандалозно како се ова ситуација данас коментарише споља на начин да је БиХ на ивици литице и да су за то криви Срби и Република Српска.

       “Да ли је могуће да се позивањем на Устав и уставне надлежности држава гура на ивицу литице?!”, упитала је Цвијановићева.

       Она је рекла да се опозиција у Републици Српској на овај начин упорно сврстава на страну оних из Федерације БиХ који причају о рату.

       “Република Српска је рекла да све треба радити само да рата не буде”, поручила је Цвијановићева.

 

Категорије: 

Коментари