Замало сукоб у Скупштини: Вучић тврдио да неће дозволити Косово* у УН, опозиција викала „Издаја!“

ВУЧИЋ: НЕ ПОСТОЈИ ПИТАЊЕ – ВУЧИЋ ИЛИ АСРБИЈА ЈЕР ЈЕ ВУЧИЋ НА СТРАНИ СРБИЈЕ

* Атмосфера се усијала када су посланици дела опозиције устали и уз повике "Издаја, издаја!", "Не дамо Косово!" и "Уа, уа!", прекинули говор председника Србије Александра Вучића. "Ви сте Косово дали! Ми бранимо Косово од таквих као што сте ви! Срам вас било, лажови једни!"

* У једном тренутку, посланици Новог ДСС-а и Народне странке устали су, а испред њих су се нашли и посланици Српске напредне странке па је дошло до међусобног кошкања    

* Председник Скупштине Владимир Орлић оптужио је лидера новог ДСС Милоша Јовановића да је хтео физички да нападне Вучића

* Председник Србије Александар Вучић рекао да ће он - ако дође до питања да Косово уђе у Уједињене нације или не - знати шта да ради јер је за њега "Устав свето писмо" а капитулација и предаја нису опција. Уколико буде морао да бира између свог останка на власти и Косова у УН, казао је да "зна шта му је чинити"

__________________________________________________________

         У СКУПШТИНИ Србије накратко је прекинуто заседање јер је након вербалног сукоба између дела опозиције и председника Србије Алексадра Вучића, умало дошло и до физичког обрачуна.

         У једном тренутку, посланици Новог ДСС-а и Народне странке устали су, а испред њих су се нашли и посланици Српске напредне странке па је дошло до међусобног кошкања.

 

         Председник Скупштине Владимир Орлић оптужио је лидера новог ДСС Милоша Јовановића да је хтео физички да нападне Вучића, а неколико пута је позвао посланике Народне странке, Нове ДСС, Двери и Заветника да се врате на своја места, док посланике АСНС-а није опомињао.

         После неколико минута, Вучић је наставио да говори и да позива Србе са Косова да чују како опозицији није стало до њих, док су опозиционари наставили да извикују пароле о издаји.

         Вучић их је неколико пута назвао кукавицама и хулиганима, и додао да је срећа што "такве кукавице не воде Србију".

         Посланике Милоша Јовановића, Босрилсава Новаковића и Бошка Обрадовића назвао је лоповима и изнео низ увреда на њихов рачун.

         Паралелно са Вучићем, и Орлић је добацивао са места председавајућег, тако да се није могло добро чути шта ко говори.

Опозиција устала уз повике

'Издаја!' и 'Не дамо Косово!'

         Атмосфера се усијала када су посланици дела опозиције устали и уз повике "Издаја, издаја!", "Не дамо Косово!" и "Уа, уа!", прекинули говор председника Србије Александра Вучића.

         "Ви сте Косово дали! Ми бранимо Косово од таквих као што сте ви! Срам вас било, лажови једни!", повикао је председник са говорнице.

         Вучић је оптужио опозицију да је највише аплаудирала на помињање имена бившег председника Србије, Војислава Коштунице, и почео да чита имена Албанаца који су у његово време пуштени из затвора.

         Посланици су и даље викали и певали "Косово је срце Србије", звиждали су и нису дозвољавали Вучићу да говори, а и он је непрестано викао са говорнице.

         У једном тренутку тон преноса био је искључен чак и за новинаре који извештавају из Дома Народне Скупштине.

         Инциденту је претходио говор лидера Двери Бошка Обрадовића који је позвао на одбијање француско-немачког плана да тиме, како је навео, "спрече председника да изда Србију".

         Посланици Скупштине Србије започели су јутрос, нову ванредну седницу на којој је председник Србије Александар Вучић представио Извештај о преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини.

         Он је на почетку седнице поздрављен вишеминутним аплаузом, али и повицима "уа" и звиждуцима посланика опозиције.

         Вучић је рекао да ће у вези са француско-немачким планом "бити времена за одлуке", као и да не сме да изнесе цео план, али да ће изнети "све оно што је најгоре за Србију".

Вучић: Ако дође до питања Косова у УН,

за мене је Устав Свето писмо

         Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће он - ако дође до питања да Косово уђе у Уједињене нације или не - знати шта да ради јер је за њега "Устав свето писмо" а капитулација и предаја нису опција.

         Уколико буде морао да бира између свог останка на власти и Косова у УН, он је казао да "зна шта му је чинити" јер не постоји питање "Вучић или Србија јер је Вучић на страни Србије".

          (Бета)

 

 

 

Категорије: 

Коментари