Досетише се у Пентагону да се САД `смеши` рат против Русије и(ли) Кине „близу обала САД“

НОВИ НАЧЕЛНИК ШТАБА РВ ЧАРЛС БРАУН: МОЖЕ СЕ ДОГОДИТИ ДА ИМАМО КОЛОСАЛНЕ ГУБИТКЕ

* БРАУН: Можемо се суочити са државом са војним потенцијалом упоредивим са Сједињеним Државама

* Реганов помоћник Даг БЕНДОУ: „Јачање односа између Русије и Кине представља огромну претњу за Сједињене Државе. Сада чак и непоколебљиви поборници раширене америчке надмоћи постају нервозне због сарадње друге највеће светске економије и друге најјаче војске на свету“

_______________________________________________________________________

       АМЕРИКАНЦИ се коначно досетили да више неће ратовати против Авганистана и Ирака нити предводити цео НАТО пакт против Србије.

       Нови начелник штаба америчког ваздухопловства Чарлс Браун оценио је и упозорио своје:

       „Будући рат ће Сједињене Државе водити против силе сличне по војној моћи, а то би могло резултирати нашим колосалним губицима“.

       Учинио је то у извештају под насловом „Убрзати промене или изгубити“. Из тог документа је Devence News пренео:

       „Морамо бити спремни да водимо рат са губицима и ризицима по нацију који ће бити слични онима са којима смо се суочавали у време Другог светског рата“.

       Начелник штаба ратне авијације САД оценио је да одлуке претходног руководства САД нису омогућавале постизање резултата неопходних с обзиром на војну трку са Кином и Русијом која се брзо мења.

       Према Брауну, Вашингтон се може суочити са државом са војним потенцијалом упоредивим са Сједињеним Државама.

       Ако до тога дође, непријатељства ће се значајно разликовати од оних с којима су се америчке трупе бориле у протекле две деценије:

       „Будући рат неће остати далеко од наших обала!“

       Браун је преузео је штаб Ратног ваздухопловства САД 6. августа. А није једини који звони на узбуну.

       Помоћник Роналда Регана – Даг Бендоу – указао је да јачање односа између Русије и Кине представља огромну претњу за Сједињене Државе.

       У ауторском тексту који је објавио The National Interest указао је да су Пекинг и Москва свој однос подигли на виши ниво након што је Запад покренуо економски рат против Русије. Истовремено, владе те две земље настављају да се приближавају, а у августу је кинески лидер Си Ђинпинг изјавио да Русија и Кина треба „да се супротставе хегемонији и унилатерализму“.

       Још је додао: „И сами можете да претпоставите кога је имао на уму“.

Даг Бендоу

       Нагласио је да Русија и Кина заједно представљају значајну противтежу америчким амбицијама:

       „Сада чак и непоколебљиви поборници раширене америчке надмоћи постају нервозне због сарадње друге највеће светске економије и друге најјаче војске на свету“.

       Бендоу је уверен да америчко руководство треба да седне са руским политичарима за преговарачки сто и потражи компромисе који би одговарали обема странама. За пример је сугерисао: да Сједињене Државе објаве крај ере ширења НАТО.

       Истакао је да циљ Вашингтона не би требало да буде да Русија постане савезник Сједињених Држава, већ спречавање да она постане савезник Кине.

       Раније је Бендоу рекао да је предлог Доналда Трампа да се Москва врати у Г8 неочекивана, али добра идеја, будући да Русију треба „извући из загрљаја Кине, опасног непријатеља западног либерализма“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари