Facebook: Проверили смо – агенти ни једне стране силе не утичу на немире у САД

МИНИСТАР ПРАВДЕ САД ВИЛИЈАМ БАР: ИМАМО ДОКАЗЕ ДА СЕ ТИМЕ БАВЕ ХАКЕРИ И ГРУПЕ `СТРАНИХ ВЛАДА`

* Шеф одељења за кибернетичку безбедност те америчке компаније Натанијел ГЛЕЈЧЕР: „Обавили смо истрагу и нисмо наишли на страно мешање у организовање протеста у Сједињеним Државама или незаконите координиране акције у вези са нередима. Не постоје докази за исхитрене закључке и оптужбе о страном уплитању“

___________________________________________________________________

         АМЕРИЧКА компанија Facebook објавила је да њене провере нису откриле никакав утицај страних агената на немире у Сједињеним Државама.

        Шеф њеног одељења за кибернетичку безбедност Натанијел Глејчер додатно је објаснио:

        „Обавили смо истрагу и нисмо наишли на страно мешање у организовање протеста у Сједињеним Државама или незаконите координиране акције у вези са нередима“.

        Упозорио је да не постоји докази за исхитрене закључке и оптужбе о „страном уплитању“.

        Ово је индиректно утеривање у лаж државног тужиоца Вилијама Бара који је изјавио:

        „Видимо како страни актери играју на све стране са намером да погоршају ситуацију и појачају насиље. Имамо доказе да се много дезинформација шири преко друштвених мрежа. Имамо доказе и да су на наше протесте фокусирани страни хакери и гупе које су повезане са страним владама“.

        Бар, који је истовремено и амерички министар правде, није прецизирао које земље оптужује да распаљују унутрашње неморе у САД које су неки – по аналогији са оним што се 2014-те догађало у Кијеву – већ назвали „црним (црначким) мајданом“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари