Картер Американцима: Наша велика нација балансира на ивици понора грађанског сукоба

УПОЗОРИО ДА ЈЕ САД ПОТРЕБНА „ХИТНА АКЦИЈА“ КОЈА ЋЕ ТО ОСУЈЕТИТИ

* Написао за за The New York Times: Након упада Трампових присталица у Конгрес САД била се појавила нада да ће то протрести” нацију и зауставити њену политичку поларизацију, али су се сада америчке вредности нашле у опасности

* ФАКТИ: С обзиром на две околности – да Џими Картер има безмало 100 година и да је ово написао за The New York Times, намеће се питање – није ли ово припремање терена за неку већ испланирану операцију америчких либерала против Трампове „половине Америке“

___________________________________________________________

         АМЕРИЧКА нација балансира на ивици све већег понора. А не буду предузете мере које ће то спречити -  суочиће се са грађанским конфиктом, написао је бивши председник САД Џими Картер у чланку за The New York Times.

       Подсетио је на заузимање Капитола од стране присталица Доналда Трампа пре годину дана.

       Написао је: „Разјарена гомила, предвођена бескрупулозним политичарима, упала је у Конгрес и замало успела да спречи демократски пренос власти“, рекао је Картер.

       Указао да су бивши амерички председници осудили поступке демонстраната и потврдили легитимитет избора 2020. године. У то време, навео је Картер, појавила се нада да ће тај упад у зграду америчког парламента „протрести” нацију и зауставити њену политичку поларизацију, али су се сада америчке вредности нашле у опасности.

       „Наша велика нација сада клати на ивици све веће провалије. Без хитне акције ризикујемо да се суочимо са грађанским сукобом и да изгубимо нашу драгоцену демократију“, написао је Картер.

       Навео је податак из анкете која је показала да 36 одсто Американаца сматра да ће САД морати да употребе силу да би спасиле амерички начин живота.

       Картер је уверен да је то претња америчкој демократији.

       Позвао је грађане САД да се „одупру поларизацији која мења (њихов) политички идентитет“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари