Конгресна комисија: Прикупили смо довољно доказа за кривичну пријаву против Трампа

ПОКУШАВАЈУ ДА ГА ОПШТУЖЕ ЗА „ЈУРИШ НА КАПИТОЛ“ – КЋЕРКУ МУ САСЛУШАВАЛИ 8 САТИ

* Доналд ТРАМП демантовао тврдње да је наводно признао одговорност за „нереде“ на Капитол Хилу у Вашингтону 6. јануара 2021. године

_______________________________________________________

       ДОСАД прикупљени докази могу бити довољан основ за кривичну пријаву против бившег председника САД Доналда Трампа – изјавио је члан конгресног комитета који истражује напад на Капитол демократа Адам Шиф.

       Америчкој новинској агенцији Асошијетед пресу додатно је рекао:

       „Желео бих да комитет истражи све веродостојне оптужбе о Трамповим криминалним активностима. Међутим, неки докази истрази још нису дати“.

       Трамп је демантовао тврдње да је наводно признао одговорност за „нереде“ на Капитол Хилу у Вашингтону 6. јануара 2021. године.

       Претходно је (5. априла) Трампова ћерка Иванка осам сати сведочила пред посебном комисијом Представничког (доњег) дома САД у случају „напада на Капитол“.

       На дан када су демонстранти упали у Конгрес САД, Иванка је била у западном крилу зграде и, према писму које јој је послала истражна комисија о инциденту, одржавала је „директан контакт” са својим оцем.

       Прошлог децембра, конгресни комитет који истражује „напад“, затражио је телефонске записе разговора од више од 100 људи, укључујући и оне блиске Трампу.

       Намера им је да успоставе везу између пратње бившег председника САД и организатора митинга који се претворио у „јуриш на Капитол“.

        Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари