Шеф америчке обавештајне заједнице: Стални циљ Русије је да ослаби САД и умањи нашу улогу у свету

ВИЛИЈАМ ИВАНИНА: РУСИ УНУТАР САД ШИРЕ ДЕЗИФОРМАЦИЈЕ И ОЦРЊУЈУ АНТИРУСКИ ДЕО ЕЛИТЕ

Вилијам Иванина

         ШЕФ Националне обавештајне заједнице  САД Вилијам Иванина изјавио је да је стални циљ Русије да ослаби Сједињене Државе.

        Према његовим речима, Москва ради на ширењу дезинформација како би подрила поверење Американаца у њихов «демократски избони процес».

        Иванина је на исту тему изговорио и ово:

        „Стални циљ Русије је да ослаби САД и умањи нашу улогу у свету. Користећи разне акције, укључујући интернет-тролове, Русија наставља са ширењем дезинформација у Сједињеним Државама, чији је циљ подривање поверења у наш демократски процес и оцрњивање оних који у Америци важе за анти-руски естаблишмент».

        Иванина тврди да се САД - на нешто више од 100 дана пре председничких – суочавају да покушајима продора у приватне канале комуникације унутар америчких политичких штаба и између председничких кандидата и и њихових кључних сарадника.

        "Наши противници желе да нападну нашу изборну инфраструктуру, а ми и даље пратимо како сумњиви сајбер-играчи покушавају да продру у америчке мреже на нивоу наших савезних држава и на нивоу целих САД", додао је Иванина.

        Владимир Путин је оценио да се у САД из унутарполитичких разлога баве измишљањем непријатеља и да некима Русија за то добро дође.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари